Del 8 a l’11 d’abril

La superconvenció de McDonald’s

Més de 14.000 assistents de 135 països ompliran alguns hotels i prendran la Fira Gran Via els quatre dies de l’esdeveniment, envoltat en secretisme.

La superconvenció de McDonald’s

PATRICIA CASTÁN

2
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

La Fira Gran Via, hotels, restaurants cèntrics i serveis de Barcelona es preparen per acollir des de dilluns vinent la Convenció Global de McDonald’s, que per primera vegada en més de 80 anys de la seva història corporativa tindrà lloc fora dels EUA i mobilitzarà almenys 14.000 directius, franquiciats i proveïdors de 135 països. El desembarcament està precedit d’un clima de gran secretisme sobre els detalls, tant per part dels organitzadors com la mateixa multinacional. Però aquest diari ha pogut comprovar que no pocs hotels del centre penjaran durant quatre dies el ple a base de grups de diferents països que han copat les seves instal·lacions, i també han reservat sopars en exclusivitat en establiments de moda.

L’elecció de la capital catalana, del 8 a l’11 d’abril, s’atribueix sobretot al seu atractiu turístic i al fet que estigui en la primera línia dels grans organitzadors de congressos i convencions. Fonts del sector destaquen també la connectivitat aèria internacional així com la seva planta hotelera i la seva reputació gastronòmica.

A més, tot i que Barcelona sigui reconeguda per la dieta mediterrània i l’alta cuina, suma ja 24 restaurants McDonald’s, propulsats en bona mesura pel seu gran volum de turistes internacionals. Formen part del centenar que aglutina Catalunya, i dels 600 de tot Espanya, amb previsió de guanyar-ne uns 100 més abans del 2025, segons la companyia. A escala estatal, poc més d’una cinquantena són propis, mentre que la resta estan a càrrec de 120 franquiciats que ostenten una mitjana de 4,5 locals.

Amb aquestes dades, el gegant mundial de les hamburgueses s’autoproclama com una "suma de pimes locals" més que una multinacional. I ha sigut a l’arribar a la seva 30a convenció quan han decidit celebrar-ho fora de casa. Barcelona va ser elegida fa més d’un any i mig, després de la seva última edició biennal a Orlando (Florida). I ja llavors es va activar la maquinària per organitzar-la al detall, de la mà d’un gran operador d’esdeveniments, que va bloquejar allotjament i restaurants coneguts, més enllà de les reserves individuals.

Notícies relacionades

Clàusules de confidencialitat

Tot i que el programa principal pivotarà entorn de la Fira Gran Via, on desplegaran la presentació de novetats mundials, xerrades, plans de futur i altres, està previst celebrar també activitats en altres espais, sobretot als hotels contractats. Les seves preferències s’han situat en l’eix del passeig de Gràcia i la proximitat de la Fira. Diversos establiments confirmen a aquest diari estar al complet a causa de les reserves grupals, generalment estructurades per països. Molts d’altres tenen repartits assistents, que sumats al turisme habitual i els viatges de negocis suposaran una alta ocupació. En el cas dels restaurants, alguns negocis que demanen anonimat per clàusules de confidencialitat admeten tenir reserves en exclusiva des de fa més d’un any, fins i tot per a grups de més de mig miler de persones. De nou, moltes seran per delegacions de països.

Temes:

Barcelona Moda