Revelacions íntimescamí de Madrid

Els viatges a la capital amb tren d’alta velocitat solen comptar amb rostres populars. I la setmana social ha sigut intensa amb actes com l’aniversari conjunt d’EL PERIÓDICO i Estopa.

Revelacions íntimescamí de Madrid

Joan Vehils

3
Es llegeix en minuts
Joan Vehils

Fa la sensació que la pujada de gener està sent més dura per als catalans que per als madrilenys. Dic això perquè aquest dimarts, en un tren matinal amb destí a la capital, vaig trobar diferents personatges amb cara d’anar a buscar allò que aquí no troben. En dos vagons consecutius hi havia els periodistes Josep Cuní i Mónica Terribas. Cuní no necessita més oportunitats, ja que segueix a RNE. Terribas, per la seva banda, continua a Mediapro. No es van veure. Viatjava també, connectat durant tot el viatge, el vicepresident del Barça i president del grup Clipper’s, Juli Guiu. Molt a prop d’ell, l’actor David Verdaguer, nominat als Goya després del seu excel·lent paper d’Eugenio a Saben aquell. Un altre actor viatger era Carles Sans, que segueix triomfant amb el seu espectacle Per fi sol, però pel que sembla ja prepara una nova aventura en solitari.

En aquesta crònica social-ferroviària cal citar el xef Rafa Zafra, que triomfa tant al seu restaurant de Barcelona com al de Madrid. Anava acompanyat de Roser Torras. La dona més estimada per tots els cuiners espanyols. Tots dos participaven a Madrid Fusión. Ernest Folch tenia un dinar amb Pablo Iglesias i una cita amb el pròxim autor del llibre de la seva editorial Navona. No va voler revelar-me’n el nom, però vaig aconseguir que em digués que es tracta d’un rellevant polític espanyol...

Per cert, vaig sortir aviat de Barcelona i vaig tornar després de dinar. A l’arribar havia de tornar a la feina, així que vaig decidir anar amb cotxe a Sants. Gran error. Em va costar més el pàrquing de l’estació que el bitllet de tren. 39,50 euros per estacionar el cotxe unes hores en una bruta i estreta plaça a la planta menys quatre. Una vergonya.

David i José Muñoz són dos homes tan normals com encantadors. Culers i lectors habituals de Sport i EL PERIÓDICO. Aquest dijous van actuar a l’Antiga Fàbrica Damm gairebé a la mateixa hora que el Barça. Així que anaven preguntant-ne el resultat entre cançó i cançó. Són dels que encara confien en Xavi, però els està fent patir massa. M’ho van confessar minuts abans de començar el concert d’aniversari d’EL PERIÓDICO davant de dos il·lustres periquitos.

El periodista Sergi Mas, que portava una samarreta amb l’estampació de Cruyff i Núñez, i el director de Comunicació de Damm, Fede Segarra. Abans, fent cua, com un més, em vaig trobar l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón. Un home, Balmón, que sempre m’ha semblat que té el sentit comú més desenvolupat que la resta dels polítics. Hi havia l’encara secretari de Mitjans de Comunicació del Govern, Oriol Duran, i dic encara perquè aviat ocuparà noves responsabilitats. No se’l va perdre la sempre alegre portaveu del Govern, Patrícia Plaja. Ells ho van donar tot, però també vaig observar molt bailonga a la nostra col·lega, la directora adjunta d’aquest diari, Gemma Martínez; el periodista Jesús. G. Albalat; la mamarazzi Laura Fa i el subdirector de Sport, Xavi Ortuño.

Tot això, em refereixo a l’actuació d’Estopa pel seu aniversari i el d’EL PERIÓDICO, va començar a la llotja del Barça. Allà, fa uns mesos, el director Albert Sáez va coincidir amb David i José Muñoz i van idear la festa. El resultat: un deu. I en aquesta barreja de públic que sempre reuneix Estopa vam poder veure la presidenta d’HolaLuz, Carlota Pi; el CEO de Glovo, Óscar Pierre; el director general de Parlem Telecom, Xavier Capellades; el director general d’Intermèdia Comunicació, Albert Ortas; la directora d’Ametller, Marta Angerri; el president de The Project, Tito Ramoneda, i el mànager d’Estopa, Tito Heredia. Doncs això, que Estopa va triomfar i, a sobre, va guanyar el Barça. La primera cosa ja és habitual, la segona no tant.

Notícies relacionades

Celebració de la Lima Week

Dijous es va celebrar la Lima Week amb motiu de l’aniversari dels 500 anys de la ciutat de Lima. Va acollir l’esdeveniment el restaurant de cuina peruana Coya, ubicat a l’Hotel W. Forma part de la cadena Amazónico, amb 12 restaurants en ciutats com Miami, Marbella, Londres i Dubai. Va organitzar l’acte Albert Arbós i van assistir-hi, entre d’altres, el president de la Cambra, Josep Santacreu; la CEO de Penguin Random House, Núria Cabutí; el propietari de l’Hotel Serras, Jordi Serra, i el perruquer Marcel Monlleó. Doncs això, que Barcelona comença fort aquest 2024.