Cap d’Any a BCN sense Font Màgica

La font de colors no s’activarà amb motiu del decret de sequera. Al seu lloc, l’espectacle per acomiadar el 2023 a l’avinguda de Maria Cristina estarà presidit per una gran bola de llum i hi haurà una festa de pirotècnia i drons que anirà a càrrec de la companyia francesa Groupe F, com a l’anterior nit de Cap d’Any.

Cap d’Any a BCN sense Font Màgica

GISELA MACEDO

3
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Barcelona celebrarà aquest cap d’any i donarà la benvinguda al 2024 amb la seva tradicional festa a l’avinguda de Maria Cristina, tot i que no comptarà amb un dels seus elements més populars: la Font Màgica de Montjuïc, que no s’activarà amb motiu del decret de sequera. Al seu lloc, l’espectacle el presidirà una gran bola de llum. Igualment, sí que hi haurà una gran festa de pirotècnia i drons, que anirà a càrrec de la companyia francesa Groupe F, igual com a l’anterior nit de Cap d’Any.

Fins a 470 drons il·luminats ompliran el cel de Montjuïc a 250 metres d’altura. En aquesta ocasió, l’espectacle que donarà la benvinguda al nou any serà un homenatge a Barcelona i la seva relació amb el mar, i pretén recordar la responsabilitat i la importància de cuidar el medi ambient i pensar en el planeta, ha informat l’ajuntament en un comunicat.

Horari i espectacle

La celebració tindrà un prexou abans de la mitjanit, en el qual es començarà a viure la festa de la nit de Cap d’Any amb ambientació musical i lluminosa a tota l’avinguda Maria Cristina. A partir de les nou del vespre, la música començarà a preparar l’ambient i, a partir de les onze de la nit s’activarà una immensa bola de llum elevada a 75 metres d’altura, que presidirà la festa en substitució de la Font Màgica de Montjuïc.

A mitjanit, quan arribi el moment del canvi d’any, els drons dibuixaran els 12 grans de raïm al cel, amb cadascuna de les peces que s’han de menjar en cada campanada per atraure un 2024 de bona sort. Després dels quarts, dotze cops pirotècnics secs i de gran efecte marcaran les dotze campanades que donaran pas a l’any nou.

Quan ja siguem al 2024, la tecnologia, la llum i el foc donaran vida a l’espectacle Desig Barcelona, que segons el comunicat del consistori està enfocat a "celebrar la vida, per celebrar Barcelona" i on "els desitjos i l’imaginari de la ciutat seran representats en aquesta festa ciutadana de pirotècnia, llum i música", a partir de símbols i imatges tan icòniques com el panot, el perfil de Barcelona, la trama de l’Eixample i el modernisme. Així mateix, es farà una picada d’ullet als grans moments que portarà el 2024, com l’Any Tàpies o la Copa Amèrica de Vela, segons ha informat l’ajuntament. L’exhibició tindrà una durada aproximada de 15 minuts.

La companyia encarregada de l’esdeveniment, Groupe F, està especialitzada en espectacles pirotècnics i obres teatrals a l’aire lliure amb drons. Fundada fa 30 anys per Christophe Berthonneau, integra un equip multidisciplinari de 270 persones i realitza espectacles de llum i foc arreu del món, com l’espectacle de drons més gran vist a Europa al port de Ginebra i la celebració de l’Expo 2030 a l’Aràbia Saudita. Aquest any, la companyia francesa també oferirà l’espectacle de Cap d’Any al Burj Khalifa de Dubai, l’Arc de Triomf de París i Kula (Sèrbia).

Està previst que l’exhibició de Groupe F acabi al voltant de les 00.15 hores. A partir d’aquell moment, els ciutadans podran triar entre les nombroses festes que s’organitzen a la ciutat. Un dels llocs més freqüentats serà el Poble Espanyol, situat en el mateix entorn de Montjuïc i que des de fa 30 anys atrau milers de visitants que desitgen donar la benvinguda al nou any. Durant la nit del 31 de desembre, amb una decoració festiva, el recinte es convertirà en un escenari de festa fins a les sis de la matinada, amb tres espais diferents, cadascun amb el seu propi ambient.

Notícies relacionades

L’any passat, unes 120.000 persones van donar la benvinguda al 2023 en aquest tradicional espectacle de Montjuïc, amb la Font Màgica de Barcelona com a gran protagonista del xou piromusical que també va anar a càrrec de Groupe F sota la direcció de Christophe Berthonneau, considerat un dels principals experts en pirotècnia del món.

Tot i que a l’anterior nit de Cap d’Any sí que es va poder encendre la Font Màgica de Montjuïc, aquest no serà el primer espectacle en què aquest icònic element es mantindrà inactiu. I és que el Piromusical de la Mercè 2023 ja es va quedar sense el suport visual de la font, que habitualment acompanya el ritme dels petards i les cançons amb rajos dansaires.