BCN atrau a Tinder Passport

La ciutat constitueix el segon destí d’Espanya més buscat pels usuaris de la funció de pagament que permet als usuaris de Tinder canviar la seva ubicació virtualment per connectar-se amb persones d’altres ciutats o països. Se situa al darrere de Madrid i al davant de València.

BCN atrau a Tinder Passport

GISELA MACEDO

2
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’informe Year In Swipe recull dades de tots els seus usuaris a escala mundial i revela els detalls de l’univers de les cites, des de les últimes tendències fins a les ciutats més buscades o les preocupacions més generalitzades d’una important mostra de població. Onze anys després del seu llançament, Tinder continua sent l’aplicació de cites més popular del món, especialment entre els joves de 18 a 25 anys, que suposen la meitat dels seus usuaris.

Barcelona exerceix de punt de trobada internacional en què turistes i expats (expatriats) tenen un destacat paper; a més dels solters, divorciats i relacions liberals de l’àrea metropolitana. Així, la capital catalana constitueix el segon destí més buscat pels usuaris de Tinder Passport a Espanya, per darrere de Madrid i per davant de València. No obstant, aquest podi es modifica lleugerament si ens fixem en les ciutats espanyoles on més s’utilitza aquesta funcionalitat. És a dir, la procedència dels usuaris que més busquen cites a l’estranger.

Aquí Barcelona es col·loca en primera posició, seguida de Madrid i València. El top 10 de països que més s’han buscat aquest any des d’Espanya a Tinder Passport és el següent: EUA, Anglaterra, França, Alemanya, Itàlia, Països Baixos, Japó, Suècia, Argentina i Portugal.

Segons dades extretes de les biografies dels usuaris espanyols al llarg d’aquest any, els interessos més comuns són, en el següent ordre "anar de bar en bar", "viatjar", "fer esport", "anar al cine" i "ballar". Els bars, viatges i esports també van figurar entre els cinc gustos més habituals del balanç del 2022. Aquestes preferències han sigut les més seleccionades d’una llarguíssima llista, entre les quals figuren coses molt variades, des de "passejar el meu gos", "jocs de taula" o "pilates" fins a "sushi" o "festivals". Segons l’app aquestes són també les temàtiques preferides pels usuaris a l’hora de tenir una primera cita.

Les cinc preocupacions

Quant a les preocupacions més habituals, la seguretat es posiciona com la primera. Tenint en compte que en aquest tipus de xarxes els usuaris comparteixen informació personal en els seus perfils, existeix un cert temor d’usos indeguts. Així mateix, les aplicacions de cites han sigut la porta d’entrada, en alguns casos, d’estafes i fraus. Per abordar aquestes preocupacions, Tinder ha elaborat una guia de pràctiques de seguretat en la qual recomana prendre certes precaucions com no precipitar-se a l’hora de quedar amb algú a qui acabem de conèixer i, en el cas de fer-ho, que la cita tingui lloc en un lloc públic, i que algun familiar o amic tingui coneixement d’on i quan tindrà lloc la trobada, entre altres consells.

Notícies relacionades

La salut mental també preocupa especialment els usuaris espanyols de Tinder, un públic majoritàriament jove i molt conscient de com el benestar psicològic s’ha deteriorat progressivament en els últims anys. En tercera posició es presenta el canvi climàtic, i és que cada vegada és més generalitzada la preocupació pel medi ambient i el futur del planeta. Així mateix, les grans reivindicacions ecologistes són, en molts casos, liderades per les noves generacions.

El top 5 d’aspectes que més inquieten els usuaris de Tinder el tanquen els temes relacionats amb la igualtat de gènere i l’avortament.