Canvis en les targetes de transport: ¿Quin tipus de T-Mobilitat em convé més?

ATM

3
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A partir del 28 de novembre estaran disponibles ni més ni menys que quatre tipus diferents de T-Mobilitat, el suport recarregable i amb tecnologia ‘contact-less’ en el qual els usuaris de transport públic poden portar les seves targetes de viatge. Això coincideix amb la desaparició progressiva del clàssic bitllet de cartró tou amb banda magnètica, que té els dies comptats a l’àrea de Barcelona.

Ara que serà necessari comptar amb una T-Mobilitat per viatjar, poden suscitar dubtes sobre quin és el tipus que més convé a cada usuari, ja que els avantatges i preus varien lleugerament entre unes i altres. Per això, a continuació t’expliquem les diferències que hi ha entre cadascuna. Una vegada t’hi hagis decidit, pots consultar aquí com obtenir la teva T-Mobilitat, pas a pas.

L’original personalitzada de plàstic dur

La targeta T-Mobilitat original de plàstic dur compta amb l’avantatge que hi pots portar tots els títols de transport: T-Jove, T-Usual, T-Casual, T-Familiar, T-Grup i títols per a famílies nombroses i monoparentals.

Un altre punt positiu és que està feta d’un material més resistent que el cartró, i que al ser personalitzada (has de donar-te d’alta en el sistema T-Mobilitat), t’assegura el fet de poder recuperar els teus viatges en cas de pèrdua o robatori.

Com a punt negatiu es pot esmentar que és el suport més car, amb un preu de 4,5 €, tot i que només cal abonar-lo una sola vegada, ja que cada títol que compris el podràs recarregar indefinidament en aquesta mateixa targeta.

L’original personalitzada per a mòbils

La targeta T-Mobilitat original per a mòbils, igual com l’anterior, té també l’avantatge que hi pots portar tots els títols de transport: T-Jove, T-Usual, T-Casual, T-Familiar, T-Grup i títols per a famílies nombroses i monoparentals. 

Un altre punt positiu és que, al portar-la al telèfon, no corre el perill de deteriorar-se, i al ser personalitzada (has de donar-te d’alta en el sistema T-Mobilitat), podràs recuperar els teus viatges si perds o et roben el mòbil.

No és el suport més car, però tampoc el més barat. Té un preu d’1 €, que només cal abonar una vegada, ja que cada títol que compris el podràs recarregar indefinidament.

Per ara, aquest suport només està disponible per a mòbils Android amb tecnologia NFC.

La de cartró dur anònima

La T-Mobilitat de cartró dur anònima compta amb l’avantatge que no s’ha de passar pel procés de donar-se d’alta en el sistema T-Mobilitat, però només hi podràs recarregar la T-Casual, T-Grup i T-Familiar.

Compta amb una garantia de sis mesos per canviar-la per una altra només si es deteriora o deixa de funcionar, però no podràs recuperar els teus viatges si la perds o te la roben.

És més barat, ja que té un preu de 0,50 €, que com en els altres casos només hauràs d’abonar una vegada, i hi hauràs de sumar el preu de la targeta que vulguis obtenir cada vegada que la vulguis recarregar.

La de cartró dur especial per a T-Usual

El quart i últim tipus de suport T-Mobilitat és el de cartró dur específic per a la T-Usual. En aquest només podràs recarregar aquesta targeta, la T-Usual, que és unipersonal i per obtenir-la necessitaràs aportar el teu document d’identitat.

Notícies relacionades

Compta amb una garantia de sis mesos per canviar-la per una altra només si es deteriora o deixa de funcionar, però no podràs recuperar els teus viatges si la perds o te la roben.

És més barat, ja que té un preu de 0,50 €, que com en els altres casos només hauràs d’abonar una vegada, i hi hauràs de sumar el preu d’habitual de la T-Usual.

Diferents formats de la T-Mobilitat /

ATM

Diferents funcionalitats de cada tipus de T-Mobilitat /

ATM