Les T-Usual i T-Casual passen a ser exclusives de la T-Mobilitat a partir del 28 de novembre
1
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A partir de dimarts vinent, 28 de novembre, les targetes de transport públic T-Usual, T-Casual, T-Grup i T-Familiar s’aniran deixant de vendre progressivament en el clàssic format de cartró amb banda magnètica. La intenció de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) és iniciar una «transició gradual» cap a l’exclusivitat de la T-Mobilitat, el bitllet ‘contact-less’ que es va estrenar el 2021 i amb què ja es fan més d’un milió de viatges diaris a l’àrea de Barcelona.

Per portar a terme aquesta transició, l’ATM ja té a la venda una targeta T-Mobilitat que vindria a ser un «punt intermedi» entre el format antic i la T-Mobilitat original (disponible en un format físic de plàstic dur i en els ‘smartphones’); que consisteix en una targeta de cartró més dur, amb tecnologia sense contacte i recarregable. Aquest format serà el que imprimiran a partir d’ara les màquines d’autoservei de les estacions.

Des del 14 de setembre, s’havia anunciat la disponibilitat d’aquests nous bitllets en un format específic de cartró T-Mobilitat, més fàcil d’utilitzar per a certa part de la població ja que, a diferència de l’original, es pot aconseguir sense necessitat de registre previ per part dels usuaris, per un preu inicial de 50 cèntims que únicament cal abonar en la primera compra, ja que posteriorment els títols es recarregaran en el mateix suport.

Diferents formats de la T-Mobilitat /

ATM

Igualment, els usuaris de la T-Usual que utilitzin la T-Mobilitat de cartró necessitaran presentar el seu DNI o passaport en el moment de la compra, ja que es tracta d’un títol personal i intransferible.

Diferents funcionalitats de cada tipus de T-Mobilitat /

ATM
Notícies relacionades

Aquest procés de canvi es portarà a terme a les màquines de metro, Rodalies, FGC i TRAM, a partir del 28 de novembre i la previsió és que es completi a mitjans de desembre d’aquest any. Quant als estancs i quioscos, l’ATM ha anunciat que el canvi arribarà més endavant.

Les màquines de validació continuaran admetent les targetes de cartró antigues amb banda magnètica fins al seu esgotament o la data de caducitat fixada per al 15 de gener.