Pla 2023-2030

Barcelona donarà ajudes a joves per comprar mobles i electrodomèstics quan s’emancipin

A1-173643076.jpg

A1-173643076.jpg / ZOWY VOETEN

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Ajuntament de Barcelona donarà ajudes a joves que necessitin comprar mobles i electrodomèstics a fi de facilitar la seva emancipació i que tinguin més opcions de marxar de la llar familiar, cosa que s’ha convertit en un repte econòmic considerable en vista del preu de l’habitatge i del cost de la vida.

A falta que es concreti com es donaran aquestes ajudes, aquesta és una de les mesures del Pla d’Adolescència i Joventut 2023-2030, presentat aquest dimecres per la tinenta d’alcalde Maria Eugènia Gay, que inclou 190 línies d’actuació, de les quals 73 són noves. El pla compta amb un pressupost de 85 milions d’euros.

Ciència i dones

A més de l’ajuda per a les compres ja citades, el consistori impulsarà el foment de la vocació científica entre les dones, impulsarà un programa contra l’assetjament a les escoles i donarà continuïtat a l’anterior pla, com reservar el 30% d’adjudicacions de lloguer assequible per als joves, és a dir, fins als 25 anys.

El pla també inclou adolescents, ja que està adreçat als barcelonins d’entre 12 i 25 anys, gairebé mig milió de persones. Les seves iniciatives es basen en les propostes fetes per 850 joves al Fòrum Jove BCN i de 100 professionals de l’ajuntament.

Avaluació el 2026

Notícies relacionades

Gay ha assegurat que el pla que s’ha presentat és «més ambiciós i transformador» que l’anterior. Plantejat per a set anys, es desenvoluparà en dos plans d’actuació de quatre anys cada un. El 2026 està prevista una avaluació dels 44 objectius fixats

El pla també contempla mesures per combatre el consum de drogues, especialment d’alcohol i cànnabis, i els jocs d’apostes. També hi haurà prevenció del consum de tabac.