Canvis en els títols de transport a Barcelona: desapareix el suport magnètic de la T-usual i la T-casual

Carlos Márquez Daniel

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Nou pas cap a la implantació plena de la T-Mobilitat. L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha explicat aquest dijous que abans que acabi el 2023, els títols de transport més utilitzats deixaran de tenir el seu suport magnètic de cartró tou i s’integraran a dos títols nous sota el paraigua conceptual de la T-Mobilitat. Les noves targetes seran de cartró, però de més qualitat que el de les magnètiques de tota la vida, i a més seran recarregables. Es podran utilitzar sense necessitat de donar-se d’alta a la T-Mobilitat, que segueix el seu curs i ja copa prop del 40% de les validacionsdiàries.

Notícies relacionades

L’ATM encara no sap la data exacta en què desapareixeran els títols clàssics, però el que és segur és que a partir del 15 de gener del 2024 ja no seran vàlids. Divendres començarà una campanya informativa sota el lema «aviat, només amb la T-Mobilitat». Els títols afectats són la T-usual, la T-casual, la T-familiar i la T-grup. Les tres últimes s’agruparan en una sola T-Mobilitat de cartró, mentre que la T-usual tindrà el seu propi suport individualitzat, també de cartró tunejat. Tot, al marge de la T-Mobilitat de plàstic, que continua el seu avenç que ja tenen integrats gairebé tots els títols propis de l’ATM (menys la T-Usual per a aturats, la T-verda i la T-dia) i aquest setembre ja ha registrat 26.000 altes noves.

Els títols de cartró tindran un cost inicial de 0,50 euros i seran recarregables. S’hauran de validar al mateix lector que la T-Mobilitat de plàstic, ja que la ranura no les reconeixerà. Es mantenen amb el format magnètic els bitllets senzills la T-dia, la T-Usual per a persones a l’atur, la T-verda i la T-aire per a dies d’episodi de contaminació que per ara no s’ha activat mai.