Una històrica vil·la modernista al cim del Tibidabo, a la venda per 3,1 milions d’euros

Engel & Völkers

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una impressionant vil·la modernista construïda el 1912 al cim de la muntanya del Tibidabo a Barcelona ha sortit a la venda per 3,1 milions d’euros. Aquesta propietat, coneguda com a Vil·la Tibidabo, va ser obra de l’arquitecte Albert Juan i Torner i és considerada la vivenda més alta de la ciutat. Des d’allà poden apreciar-se espectaculars vistes panoràmiques de la capital catalana, inclòs el mar.

Segons ha informat l’agència immobiliària Engel & Völkers, la vil·la combina elements històrics i culturals amb un interior modern i renovat, i està catalogada i inscrita en la Fundació de Cases Històriques i Singulars d’Espanya. Originalment concebuda com una residència d’estiu, forma part d’un conjunt de cases senyorials d’estil modernista que van ser part d’un projecte urbanístic promogut pel doctor Andreu a principis del segle XX.

Vil·la Tibidabo /

Engel & Völkers

La construcció compta amb quatre plantes i s’assenta en una parcel·la de 1.316 metres quadrats. La propietat es divideix actualment en dues vivendes independents, cada una amb entrada i jardí individuals. La primera vivenda, en un terreny de 742 metres quadrats, disposa de 440 metres quadrats distribuïts en tres plantes, amb una sala d’estar i menjador, un despatx, una cuina, un lavabo de cortesia i un menjador exterior al jardí a la planta principal. La planta superior té tres habitacions amb bany en ‘suite’, vestidors i accés als balcons, i a la planta inferior s’ubica la zona de servei independent i dues habitacions lavabo.

La segona vivenda, actualment llogada, és un dúplex de 208 metres quadrats de superfície construïda, amb un jardí de 574 metres quadrats que inclou una piscina. La primera planta es distribueix en una sala d’estar i menjador, una cuina, tres habitacions i dos lavabos, i la segona planta compta amb una habitació doble en ‘suite’ amb vestidor i accés a la terrassa.

Vil·la Tibidabo /

Engel & Völkers

Vil·la Tibidabo /

Engel & Völkers
Notícies relacionades

Segons la immobiliària, aquesta vil·la destaca «per la seva complexa volumetria i la seva ubicació privilegiada al cim del Tibidabo». Inclou «sostres de 5 metres d’altura, espais amplis, lluminositat a totes les estances i la combinació de fustes nobles amb terres hidràulics». Així mateix, destaquen que «el 2014, els actuals propietaris van portar a terme una renovació integral que va incloure la rehabilitació i conservació del patrimoni, així com millores en les estructures i els aïllaments per augmentar la seva eficiència energètica».

L’accés a la vil·la es fa a través d’una porta de ferro forjat pintada de vermell, que dona pas a un jardí de forma trapezoidal d’inspiració gaudiniana, on hi ha col·locat un petit monòlit amb el nom de Richard Strauss esculpit en record de l’estada del cèlebre compositor a la vil·la. La residència també va ser visitada per altres personalitats, com Alfons XIII i la reina Maria Cristina.