Període 2023-2027

Firmat un nou conveni col·lectiu per als treballadors del metro de Barcelona

Firmat un nou conveni col·lectiu per als treballadors del metro de Barcelona

Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els treballadors del metro de Barcelona compten amb un nou conveni col·lectiu que millorarà les seves condicions laborals i tindrà vigència fins a final del 2027, ha informat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) aquest divendres en un comunicat. La proposta presentada per la direcció, en resposta a les peticions de la part sindical, que va ser àmpliament discutida durant més de 60 reunions al llarg d’un any, l’han firmat aquest divendres al matí després d’haver sigut ratificada per una àmplia majoria d’organitzacions sindicals i aprovada per unanimitat pel Consell d’Administració del metro.

La presidenta de TMB, Laia Bonet, ha expressat que el nou conveni «millora les condicions laborals i la conciliació per als treballadors i treballadores del metro de Barcelona, que són els responsables d’oferir un servei eficient», i ha recordat que «el metro és un mitjà de transport sostenible i fonamental per al funcionament de la mobilitat metropolitana, que registra prop d’1,5 milions de viatges al dia».

Notícies relacionades

El nou conveni col·lectiu contempla els augments salarials permesos per la llei per als anys de la seva vigència, que per a l’any 2023 és del 2,5% de la massa salarial, més un 0,5% addicional aprovat recentment pel Govern. També incorpora un sistema de productivitat vinculat a objectius d’increment en les validacions al metro.

El document recull també millores en la contractació i polítiques socials que, segons ha apuntat TMB, «reforcen el compromís amb la conciliació», com la reducció progressiva de la jornada anual i la reducció de la jornada per cura de menors, que s’amplia fins als 13 anys d’edat del menor, fins als 14 a partir del 2027 i fins als 16 anys en situacions excepcionals.