A l’estació de Sants

Una sentència obliga a readmetre una empleada acomiadada per orinar en els estris d’una cafeteria de Barcelona

Una sentència obliga a readmetre una empleada acomiadada per orinar en els estris d’una cafeteria de Barcelona

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat improcedent l’acomiadament d’una empleada d’una cafeteria de l’estació de Sants, a Barcelona, per haver orinat sobre estris de cuina que després utilitzava per servir als clients. La resolució obliga l’empresa a readmetre-la i a pagar-li una indemnització de 25.000 euros.

La sentència, a què Efe ha tingut accés, en confirma una altra que el jutjat social número 14 de Barcelona va emetre fa tres anys. Després de la resolució, l’empresa demandada, Neurocroissant Ibérica SA, va interposar un recurs davant el TSJC.

Els magistrats ressalten que els ocupadors van acomiadar la treballadora l’octubre del 2018 després que descobrissin que orinava sobre recipients de cuina revisant les càmeres de seguretat. Després, remullava els pots amb aigua i els feia servir per dipositar estris que al final servia als clients.

La cafeteria disposava de càmeres a la zona d’atenció al públic, però no a l’obrador. Els responsables de l’establiment van decidir col·locar-les pel local al tenir sospites que solien faltar diners en un dels punts de venda. Al revisar les noves càmeres van saber que la treballadora orinava en recipients a la zona de l’obrador, fora de l’abast de la vista dels clients.

L’empresa va denunciar que la treballadora havia incorregut en una falta greu i havia trencat el principi de bona fe, abusant de la confiança a l’orinar sobre estris de cuina. No obstant, el tribunal considera que les proves aportades pels ocupadors no tenen validesa perquè les càmeres es van col·locar vulnerant el dret a la intimitat dels treballadors.

Vestidor a l’obrador

Notícies relacionades

En concret, els magistrats argumenten que no es va avisar els empleats que s’havien col·locat càmeres a la zona de l’obrador. Esgrimeixen que, al ser una zona on els treballadors es canviaven de roba abans i després del seu torn, aquest espai hauria d’haver estat lliure de videovigilància.

La decisió judicial obliga Neurocroissant a tornar a contractar la treballadora acomiadada i a indemnitzar-la amb l’abonament dels salaris deixats de percebre des de la data de l’acomiadament fins a la seva readmissió, o bé a una quantitat de 25.340 euros. La sentència del TSJC encara no és ferma, ja que s’admet recurs davant el Tribunal Suprem.