video-2019-11-17-12-21-05

video-2019-11-17-12-21-05

2
Es llegeix en minuts

L’Associació Contra el Càncer a Barcelona ha presentat la setena edició de la carrera contra la malaltia, que torna als carrers amb moltes novetats. Entre les quals, nova denominació: En Marxa contra el Càncer – Deichmann · KMxTOTHOM. Tindrà lloc el dia 3 de desembre al Parc del Fòrum. Com han fet en anteriors edicions, milers de corredors tornaran a traspassar la línia de meta per deixar clar que és una lluita de tots i fer sentir, tant a pacients com a familiars, que no estan sols.

Aquesta associació, que compta amb més de 70 anys d’experiència, és l’entitat social i privada que més fons destina a la investigació d’aquesta malaltia. Ha invertit 104 milions en 565 projectes arreu d’Espanya, dels quins 43 milions es destinen a 155 projectes a Barcelona.

Dorsals personalitzables

Dorsals personalitzablesEn aquesta nova edició s’hi han introduït diverses novetats, entre les quals destaca principalment el canvi de nom. D’una banda, respon a la voluntat de l’associació de permetre a tots els corredors trobar aquelles distàncies que millor s’adapten a les seves característiques. I, de l’altra, també ha sigut protagonista el nou patrocinador Deichmann, l’empresa de calçat al detall més important a escala europea que s’uneix a Aigües de Barcelona i Banco Santander com a principals espònsors. 

Un altre canvi significatiu ha sigut el nou lema personalitzable, «i tu, per qui corres?», amb el qual l’organització vol homenatjar totes aquelles persones afectades pel càncer incorporant en els dorsals de cada corredor el nom de la persona a qui es vol dedicar la cursa. D’aquesta manera pretén convertir l’esdeveniment en una cosa única i especial per a cada participant. Sota el nom «jo investigo» també s’ha incorporat la possibilitat de fer un donatiu sense necessitat de córrer, amb l’objectiu de donar un impuls extra a la tasca científica. 

Modalitats i distàncies 

Modalitats i distàncies La carrera d’aquest 2023 serà la primera amb fins a quatre modalitats, amb la incorporació de la Cursa Infantil a les ja tradicionals de 2,5 km, 5 km i 10 km. La nova modalitat permetrà a joves d’entre 4 i 14 anys participar d’una manera més adaptada i inclusiva, també amb diferents distàncies que aniran des dels 400 metres fins al quilòmetre.

A més, s’estrenarà un nou recorregut circular amb començament i sortida al mateix punt dins del Parc del Fòrum, incorporant calaixos de sortida que garantiran més ordre durant la carrera i facilitaran que cada atleta trobi el ritme idoni des del principi.

Horaris i inscripcions

Notícies relacionades

En aquesta setena edició s’espera arribar a 2.500 participants i així augmentar un 20% les inscripcions respecte a l’any passat. Per poder participar-hi, els corredors podran registrar-se ‘online’ a través de la web o a la seu de l’Associació Contra el Càncer a Barcelona situada a la travessera de les Corts, 268.

Quant als horaris de les proves, el tret de sortida serà a les 9.30 h del matí amb les proves de 5 i 10 km, seguides a les 11 h de la de 2,5 km. A partir de les 12 h començarà el torn dels més petits amb la Cursa Infantil, així com l’After Race, un final d’esdeveniment amè, ple de sorpreses i un mural col·lectiu creat amb etiquetes en què els corredors podran escriure la raó per la qual hi han participat.