Vandalisme

Pintades en un tren de l’L1 del metro de Barcelona causen un enfrontament amb els passatgers

Pintades en un tren de l’L1 del metro de Barcelona causen un enfrontament amb els passatgers
1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Un grup d’11 persones va fer pintades dijous a la nit a la part exterior de diversos vagons del metro de Barcelona, en concret de l’L1. Els responsables van pintar el tren a la parada de Mercat Nou, entre protestes indignades d’alguns dels passatgers.

Fonts de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) relaten que hi va haver un enfrontament entre els grafiters que feien les pintades i algunes personaves que viatjaven dins dels vagons, que en un dels casos va acabar amb una dona ferida al ser ruixada amb un esprai. Fins a tres dels vagons del comboi van ser afectats per les pintades.

@jaolamovie

No cojo mas el ultimo metro en barcelona #protesta #parati #españa #barcelona

♬ sonido original - JAO LA MOVIE

Pintada i fuga

L’actuació dels responsables va obligar a retirar del servei l’últim tren. TMB anuncia que presentarà una denuncia contra els «vàndals» que van pintar el tren, i explica que van fugir per la zona de vies que dona al carrer sense que se’ls pogués detenir. 

Notícies relacionades

Els fets van tenir lloc tan sols 10 dies després que es registrés el que es considera l’atac més gran de la història del metro de Barcelona quant a participants i trens pintats. Així ho va precisar TMB. Fins a 62 grafiters, dels quals cinc van ser detinguts, van participar, durant la matinada del 10 d’octubre, en la vandalització de l’estació Vall d’Hebron i en la pintada de quatre trens.

Els detinguts, segons van explicar fonts dels Mossos, són homes d’entre 25 i 45 anys. TMB va anunciar una denúncia penal i va xifrar el valor dels danys causats, segons avaluacions preliminars, en més de 50.000 euros.