Arriba l’esperada pluja a Barcelona

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’esperada pluja ha arribat a Barcelona a meitat d’octubre. Concretament, ho fa aquest diumenge, dia 15 d’octubre, que encoratja el clima tardoral a instal·lar-se a la ciutat, així com a la resta de Catalunya, després d’unes setmanes de calor, altes temperatures i un anticicló de caràcter estiuenc, constatat pel Servei Meterològic de Catalunya.

Notícies relacionades

Així, des de primera hora del matí en múltiples punts de la província de Barcelona ha plogut de manera feble, després de tres setmanes sense precipitacions (quan s’especulava sobre la previsió meteorològica durant les Festes de la Mercè a Barcelona). De tota manera, tal com apunta el Servei Meterològic s’espera que els intermitents xàfecs s’allarguin durant la tarda de diumenge fins a principis de la setmana vinent, almenys fins dimarts dia 17 d’octubre.

Per la seva banda, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) informa que les precipitacions són conseqüència de dos fronts atlàntics, que deixaran temperatures «normals a l’època» durant els pròxims dies, a excepció de les Balears i les Canàries, que seguiran per sobre de la mitjana esperada en aquesta època de l’any.

Arriba l’esperada pluja a Barcelona /

RICARD CUGAT

Arriba l’esperada pluja a Barcelona, vista des de l’Observatori Fabra /

ALFONS PUERTAS

Les esperades pluges arriben a Barcelona /

RICARD CUGAT