1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un centenar d’activistes per la vivenda han protestat aquest dimecres al matí davant les portes de Fira Gran Via, a l’Hospitalet de Llobregat, contra el saló immobiliari The District, que comença aquest divendres.

Convocats per moviments com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i el Sindicat de Llogateres, els manifestants han aconseguit trencar un primer cordó policial dels Mossos d’Esquadra, que han actuat puntualment per contenir la manifestació. Els agents també haurien retingut un fotògraf que es trobava al lloc capturant la protesta i l’actuació policial.

Els congregats també han llançat pots de pintura de diferents colors a diversos congressistes que accedien al recinte, entre crits de «fora especuladors dels nostres barris», cosa que ha generat escenes de tensió també per part del costat contrari. La segona edició d’aquest saló reunirà més de 200 inversors internacionals i espera rebre al voltant de 10.000 assistents.

Notícies relacionades

L’any passat, els activistes provivenda també van boicotejar aquest saló d’inversió immobiliària a Barcelona. Els Mossos van desallotjar fins a 60 manifestants que van irrompre en la inauguració de la fira i van detenir una persona prodesobediència.

La Fira acull aquest fòrum que reuneix fons d’inversió, junt amb grans tenidors i promotors, que els moviments socials acusen d’«especular» amb un dret com és el de la vivenda.