Pol·lució a l’aire de Barcelona.

Pol·lució a l’aire de Barcelona. / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

El Departament d’Acció Climàtica ha activat un avís preventiu per contaminació atmosfèrica per nivells moderats de partícules de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) a la conurbació de Barcelona, com a conseqüència de la intrusió de pols africana que afecta el nord-est de la península Ibèrica.

L’avís preventiu afecta els 40 municipis de les comarques del Barcelonès, Baix Llobregat, Vallès Occidental i Vallès Oriental. L’avís preventiu s’activa per reduir les emissions de contaminants i comporta la seva comunicació als plafons lluminosos dels principals eixos viaris, perquè la ciutadania ho sàpiga i prioritzi l’ús del transport públic.

Restriccions i consells

Notícies relacionades

També implica que les activitats industrials i obres públiques i de generació elèctrica activin els protocols de treball previstos en aquests casos i es recomana als municipis que aturin o redueixin les activitats o obres amb materials pulverulents. El Govern recomana a la ciutadania anar a peu o amb bicicleta per carrers amb menys trànsit, prioritzar el transport públic, reduir els desplaçaments amb vehicle privat, utilitzar cotxe compartit i regular la climatització de les llars, entre altres mesures.

La mitjana diària dels nivells de PM10 durant diumenge van ser superiors al valor de 50 micrograms/metre cúbic (µg/m³) en 27 punts de mesurament de la contaminació atmosfèrica de tot Catalunya. Aquest dilluns al matí els nivells continuaven elevats, sobretot a la conurbació de Barcelona, i la previsió a 24 hores indica que poden mantenir-se així.

Temes:

Contaminació