La pol·lució perjudica l'intel·lecte dels escolars

3.000 alumnes de 39 escoles de BCN participen en una investigació

Mesurament de la contaminació divendres passat a l’escola Prosperitat de Barcelona, un dels 39 centres que participen en l’estudi.

Mesurament de la contaminació divendres passat a l’escola Prosperitat de Barcelona, un dels 39 centres que participen en l’estudi. / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
ÀNGELS GALLARDO / Barcelona

Les diminutespartícules químiquesque desprenen elstubs d'escapamentdels cotxes que circulen perBarcelonaes colen per les finestres i sobrevolen el pati de lesescolessituades en qualsevol barri de la ciutat. Aquest fenomen, quotidià i assumit, pot frenar de forma preocupant el procés demaduració cognitivai lacapacitat intel·lectualdelsescolars, segons han alertat diverses investigacions realitzades als EUA.

Notícies relacionades

La dada, observada també enpersones grans, s'intenta corroborar i precisar ara amb l'estudi 'Breathe', la investigació més exhaustiva realitzada en relació amb aquest fenomen, en què seran analitzats3.000 alumnesde39 escolesde Barcelona. El seu objectiu és descriure com lacontaminaciódeltrànsitinterfereix de forma temporal o definitiva en elscervells infantils, que estan completant el seu desenvolupament.

>>Llegiu la informació completa sobre elsefectes de la contaminació atmosfèrica a e-Periódico.