Ajuntament de Barcelona

Trias no descarta governar amb Collboni: «No tanco la porta a res, però ningú m’ha trucat»

«La sentència de Consell de Cent inhabilita Ada Colau, Janet Sanz i els Comuns per tornar a dirigir la ciutat», afirma l’exalcalde

Trias descarta que Puigdemont i Sánchez pactin un govern PSC-Junts per a Barcelona

Trias no descarta governar amb Collboni: «No tanco la porta a res, però ningú m’ha trucat»
2
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Xavier Trias ha comparegut aquest dijous a l’Ajuntament de Barcelona per comentar l’actualitat municipal en context, el seu, que és una cosa provisional i indefinida. Ha retardat fins al 2024 la seva sortida del consistori, que va anunciar per a aquesta tardor si no era alcalde, i no descarta per complet, tot i que remarca que ho veu difícil, que Junts acabi governant amb el PSC, com a soci de l’actual alcalde, Jaume Collboni. No obstant, ha remarcat que és Collboni qui ha de prendre la iniciativa si aposta per una aliança i que això encara no ha passat: «No tanco la porta a res, però ningú m’ha trucat», ha afirmat.

El que sí que sembla descartar Trias és que la negociació del suport a la investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern per part de Junts, és a dir, la negociació entre el PSOE i l’expresident Carles Puigdemont, acabi convertint-lo en l’alcalde.

L’oferta a Collboni

L’exalcalde ha recordat que ja va oferir al PSC governar junts, s’entén que en al·lusió a les negociacions postelectorals que no van quallar entre les dues formacions. Collboni va proposar repartir-se l’alcaldia dos anys cada un, cosa que Trias va rebutjar.

«No tinc clar que els socialistes es vulguin entendre amb mi. Els vaig oferir un govern conjunt i van decidir que no, van decidir rebre el suport del PP per evitar que l’alcalde de Barcelona fos un independentista. No tinc clar que Collboni vulgui governar amb mi. No m’ho ha fet arribar», ha argumentat.

La Rambla i Via Laietana

Ha recalcat que ell ofereix a l’alcalde arribar a pactes concrets, i ha citat com a exemples la reforma de la Rambla i la de Via Laietana. Sobre la primera, ha criticat que es projectessin obres durant vuit anys: «És destruir la Rambla». Sobre la segona ha dit: «És una vergonya com s’està fent».

I ha anat més enllà: «Collboni vol governar amb els Comuns, i l’hi posen complicat. Jo també. Jo li dic: ‘Si vol la nostra col·laboració truqui’ns, i ens asseiem». «Vostè ha de dir com vol governar, no només amb qui», ha prosseguit Trias en un diàleg imaginari amb l’alcalde, del que ha recordat que ha governat cinc anys i mig amb Ada Colau i Barcelona en Comú.

La sentència de Consell de Cent

Notícies relacionades

El que sí que està molt clar és el que el president de Junts pensa de Colau i dels Comuns. Ha abominat la seva gestió partint de la sentència que obliga a revertir l’eix verd de Consell de Cent, «un revés molt important que ens pot costar diners si cal tornar a la UE els diners que va donar per fer-ho», i ha remarcat que la decisió de la jutge «no va contra Barcelona sinó contra una manera d’actuar basada en la prepotència i el sectarisme. La justícia li diu a Colau que no ho ha fet bé».

«Això inhabilita Colau, Janet Sanz i els Comuns per tornar a dirigir la ciutat», ha opinat Trias, que ha considerat que l’exalcaldessa «ha d’assumir responsabilitats». «La sentència no és una sorpresa. La justícia ja va tombar el Peuat, la taxa de residus. I gairebé segur que tombarà la reforma de Via Laietana. Perquè no es fan bé les coses».