Xavier Trias posposa al 2024 la seva sortida de l’ajuntament per «consolidar» el grup municipal

Lorena Sopeña / Europa Press

1
Es llegeix en minuts

El líder de Junts a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha decidit retardar la seva sortida de l’Ajuntament de Barcelona durant «un temps». Trias havia garantit –tant en campanya com després de la investidura– que si no era alcalde es quedaria a l’ajuntament fins al setembre o a l’octubre a tot estirar. Ara bé, en una entrevista a Ràdio 4 aquest dimecres, ha explicat que ha decidit allargar-ho després que «molta gent» li hagi demanat que es quedi «un temps més».

«Ho faré», ha resolt, tot i que no ha volgut concretar fins quan té previst ser regidor i s’ha limitat a dir que «l’any vinent» ja no hi serà. Durant aquest temps, ha dit, intentarà «consolidar» l’estructura del grup municipal i contribuir al fet «que la política es calmi».

¿Sociovergència? «Té poc sentit»

D’altra banda, sobre la possibilitat d’entrar en el govern municipal encapçalat per Jaume Collboni, Trias va assegurar que «mai es pot descartar res», tot i que va remarcar que en aquests moments «té poc sentit».

Notícies relacionades

El president del grup municipal ha recordat que en aquests moments Junts està a l’oposició i que ell n’és el cap, i que per tant tindria poc sentit entrar en el govern. A més, va remarcar que per poder plantejar-s’ho faria falta que «Collboni no estigués coquetejant tot el dia amb Ada Colau».

Trias també va retreure a Collboni que hagi optat per fer «acostaments» en la seva direcció a través d’«oferir llocs a gent que sap que s’aprecia i amb qui hi ha bona relació». Trias ha posat l’exemple de Santi Vila, que presidirà un comitè d’experts en infraestructures, i ha assegurat que aquesta és «la tàctica» de Collboni.