Un rellotge «desprogramat» deixa enllumenat encès de dia després de la Vuelta a Barcelona

El Periódico

1
Es llegeix en minuts
Meritxell M. Pauné

La mala estrella de l’enllumenat de Barcelona durant la Vuelta ciclista ha continuat una mica més enllà del cap de setmana. Després de la primera competició de dissabte a les fosques per no poder avançar d’improvís l’hora d’encesa programada, el consistori va aconseguir activar els fanals de bona part de Montjuïc per a l’etapa de diumenge. Una mesura d’urgència que, més que millorar la visibilitat, mirava de calmar els ànims de ciclistes d’elit, molt enfadats per la foscor sobrevinguda als carrers de l’Eixample a causa de la tempesta.

Notícies relacionades

L’actuació tècnica, no obstant, va deixar un serrell pendent encara aquest dilluns. EL PERIÓDICO ha pogut observar que els fanals de mitja avinguda Maria Cristina, que dona accés a Montjuïc des de plaça Espanya, continuaven encesos passades les nou del matí. A plena llum del dia, les bombetes il·luminaven innecessàriament els vianants que passaven per davant del palau de Congressos, al costat Poble-sec del passeig.

Fonts municipals aclareixen a aquest diari que diumenge el consistori va fer «una obertura manual» de l’enllumenat d’aquest tram del circuit de la Vuelta a Espanya 2023. I que durant la nit «s’ha regulat de manera automàtica» el sistema elèctric perquè tornés al mode «automàtic», és a dir, al procediment estàndard d’activació i desactivació en una hora prefixada segons la llum solar de cada moment de l’any. No obstant, les mateixes fonts admeten que «podria haver-se desprogramat algun rellotge que controla les hores d’obertura i apagat», cosa que ha deixat en funcionament aquests fanals. «Ja està resolt», asseguren.