Segona etapa de la Vuelta a Espanya

Canvis al final de l’etapa de Montjuïc per motius de seguretat

Les activitats previstes d’animació al passeig Lluís Companys aquest diumenge es cancel·len a causa del mal temps

La tempesta desllueix l’etapa de Barcelona

La joia de la Vuelta es diu Juan Ayuso

Canvis al final de l’etapa de Montjuïc per motius de seguretat

AGENCIAS\JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Per motius de seguretat, la direcció de la Vuelta ha decidit que els temps de la segona etapa vàlids per a la classificació general es prendran dalt del castell de Montjuïc. Els següents 3,6 quilòmetres, fins al final de l’etapa a la recta de l’Estadi, seran neutralitzats a efectes de la general, però el vencedor de l’etapa serà el que creui la línia de meta final de l’etapa. A causa de la pluja prevista, els corredors podran recórrer aquest últim tram, amb pendents de baixada, sense la pressió d’haver de competir pels seus temps en la classificació general. No obstant, sí que obtindran bonificacions per la seva posició tant a dalt del castell com al final de l’etapa. La direcció de la cursa ha pres aquesta decisió «una vegada vista la situació i després d’aplicar el protocol climàtic».  

Igual com ahir, les condicions continuaran sent molt complicades aquest diumenge. Després de la dramàtica contrarellotge per equips, que va acabar amb diversos corredors a terra i la retirada de Laurens de Plus, alguns corredors s’havien mostrat partidaris d’una neutralització de l’etapa 2 de la Vuelta a Espanya 2023.

Cancel·lacions d’actes a la Plaça Espanya

Segons informa l’Agència EFE, la intensa pluja ha negat el túnel de la plaça d’Espanya de Barcelona, on l’aigua acumulada ha obligat a tallar el trànsit uns minuts, i ha provocat que es cancel·lin les activitats d’animació previstes al passeig Lluís Companys amb motiu de la segona etapa de la Vuelta ciclista a Espanya a la capital catalana.

Segons ha informat la Guàrdia Urbana, cap a les 12.11 hores s’ha hagut de tancar al trànsit el túnel de la plaça d’Espanya de Barcelona per acumulació d’aigua, per la qual cosa els Bombers de Barcelona s’han dirigit al lloc. Pocs minuts després, cap a les 12.15 hores, s’ha pogut reobrir la circulació en dos carrils del túnel.

Així mateix, les condicions meteorològiques a la capital catalana també han obligat a cancel·lar les activitats previstes d’animació al passeig Lluís Companys en el marc de la segona etapa de la Vuelta i s’ha actualitzat la previsió de l’hora d’arribada a meta, a Montjuïc –que era inicialment a les 16.30 hores– i que ara s’ha retardat entre les 17.18 i les 17.43 hores.

Notícies relacionades

La Generalitat manté activa des d’ahir l’alerta del pla d’inundacions (Inuncat) per l’arribada d’aquestes intenses precipitacions de manera generalitzada a tot Catalunya, que està previst que finalitzin avui, després de l’onada de calor d’aquesta última setmana.

Un dels punts més afectats per la intensitat de la pluja ha sigut la comarca barcelonina del Maresme, on els Bombers han rescatat en bon estat una persona que ha quedat atrapada en un vehicle arrossegat per l’aigua a Vilassar de Mar, quan el cotxe ha quedat encallat sota d’un pont semicobert per l’aigua que s’hi havia acumulat.