La Vuelta a les fosques: l’ajuntament admet que no va poder avançar l’enllumenat dels fanals

Pau BARRENA / AFP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

A Barcelona es va fer de nit abans de l’hora aquest dissabte. Els foscos núvols van tapar el cel de la ciutat i els últims ciclistes es van queixar de la mala visibilitat, cosa que segons ells va afectar el resultat de la prova. La realitat és que fins a les 20.45, l’hora en què estava previst, no es van encendre els fanals de la ciutat.

Notícies relacionades

Fonts de l’organització de La Vuelta asseguren que no comptaven amb aquest escenari. Sabien que podia ploure, però les previsions meteorològiques no contemplaven que el cel quedés tan tapat, com finalment va passar. Per a l’Ajuntament de Barcelona, canviar la planificació d’enllumenat no era gens fàcil, segons afirmen fonts municipals consultades per aquest diari.

Intent fallit

Aquestes fonts expliquen que hi havia dificultats tècniques per canviar l’enllumenat d’un moment per l’altre. El sistema de llums de la ciutat s’activa a través de sensors que analitzen la lluminositat que hi ha i també amb temporitzadors. Aquests últims, segons el consistori, es posen en marxa a les 20.45 a l’estiu. Avui les condicions climàtiques, asseguren, han provocat un canvi en la lluminositat «imprevisible». Llavors, els responsables de l’enllumenat municipal van voler avançar l’horari d’activació aquesta mateixa tarda, però el sistema no ho va permetre, insisteix l’ajuntament.