Calor

L’Ajuntament de Barcelona va atendre 82 persones durant l’emergència per nits tòrrides

L’Ajuntament de Barcelona va atendre 82 persones durant l’emergència per nits tòrrides

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els serveis d’Urgències i Emergències Socials de l’Ajuntament de Barcelona han atès un total de 82 persones durant l’emergència per nits tòrrides, és a dir, entre els dies 21 i 27 d’agost.

El consistori va desactivar ahir la Fase d’Emergència Calor Intensa per nits tòrrides del Pla Calor i dona per tancat l’últim episodi d’onada de calor, iniciat el 19 d’agost passat.

Segons ha informat el consistori, d’aquestes 82 persones assistides durant l’emergència per nits tòrrides, 64 han utilitzat en algun moment el refugi climàtic del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), obert les 24 hores del dia. La resta de les persones afectades només han sigut ateses al domicili o telefònicament.

A més de les actuacions relacionades amb l’emergència nocturna, els serveis d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona també van portar a terme, el matí del dia 23 d’agost, un operatiu específic en la via pública, a l’activar la fase d’alerta diürna del Pla Calor. Durant l’operatiu, tres equips de carrer formats per personal del CUESB i voluntaris de Creu Roja van informar persones vulnerables sobre els refugis climàtics i van repartir material preventiu com gorres i cantimplores amb aigua.

Notícies relacionades

Durant l’alerta diürna del 23 d’agost es va atendre un total de 27 persones, 19 d’elles durant l’operatiu en la via pública i, la resta, amb intervencions domiciliàries i atencions telefòniques.

Amb la desactivació de l’emergència per nits tòrrides, el Pla Calor ha passat a la fase preventiva, que es mantindrà fins al 15 de setembre, segons les previsions.