Un altre estudi situa Barcelona com la ciutat més cara d’Espanya per llogar habitació: 631 euros
1
Es llegeix en minuts

Un estudi del portal immobiliari Pisos.com se suma al que va publicar fa uns dies Idealista a l’assenyalar Barcelona com la ciutat més cara d’Espanya per llogar una habitació en un pis compartit. La renda mitjana estatal se situa ja en els 405 euros al mes per una habitació, un 5,59% més que el trimestre anterior. I el preu a Barcelona arriba segons aquesta anàlisi a una mitjana de 631 euros al mes (+8,97% en termes trimestrals).

Segons aquest portal, Barcelona, Madrid, Palma i Vitòria són les urbs on és més car llogar una habitació. A la capital catalana la segueixen Madrid (477 euros al mes), Palma (473 euros al mes) i Vitòria (448 euros al mes). Com ha explicat EL PERIÓDICO en els últims mesos, aquesta modalitat de vivenda viu un ‘boom’ imparable a la ciutat de Barcelona i l’oferta no para de créixer, fins i tot amb agències professionalitzades, un increment sostingut de disponibilitat que, no obstant, no està refredant en absolut els preus.

Esquivar la llei de vivenda

El portal immobiliari Pisos.com ha advertit sobre l’augment del lloguer d’habitació com a manera d’esquivar la normativa prevista en la llei de vivenda, i sobre les dificultats cada vegada més grans amb les quals topen molts sectors de la població a l’hora de trobar una casa com a inquilins. Segons el portal immobiliari, aquesta llei ha disparat el lloguer per habitacions a pisos compartits, una tendència «inèdita alhora que perillosa», assenyala.

Notícies relacionades

«El nombre de propietaris que opten per vendre les seves vivendes en lloc de llogar-les està en augment, fet que redueix l’oferta i augmenta els preus de lloguer, però també aquells que miren d’esquivar les restriccions de maneres imaginatives», indica el director d’Estudios i portaveu de Pisos.com, Ferran Font. «La llei d’arrendaments urbans (LAU) no regula el lloguer d’habitacions», recorda Font, que adverteix que «això significa que, mitjançant la firma de contractes de lloguer per habitacions, els propietaris poden esquivar el control de preus de la nova llei».

El portal explica que aquest fenomen planteja desafiaments significatius per a l’efectivitat de la nova normativa i evidencia, encara més, la «necessitat d’implementar unes regles de joc més clares i adaptades a la realitat actual del mercat del lloguer».

Temes:

Pisos