1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les festes de Gràcia 2023 recuperen tot el seu múscul associatiu i deixen enrere per complet la pandèmia. Torna tot el programa d’actes –més de 900 propostes– i tornen els somriures sense mascareta, en una edició que es tem molt massiva.

Una de les activitats estrella de la celebració és el Correfoc. Així com el pregó significa el tret de sortida de la festa major, la cita amb els Diables i la percussió serveix de tancament amb magnificència després d’una setmana sencera de programació. La cita agrada a petits i grans per la seva vistositat i el ritme de les batucades.

Notícies relacionades

L’hora prevista d’inici són les 19.15 h, quan les bèsties de foc arribaran a Gràcia acompanyades de la tabalada infantil i adulta. Les colles participants, segons va informar el consistori, són les següents: La Vella de Gràcia, Ball de diables de Mataró, L’Atzeries de la Vella, Gorda Caldes Montbui, Drac de Gràcia, Drac de Sarrià, La Diabòlica de Gràcia, Diables d’Altafulla, La Malèfica del Coll, Diablesses i diables de Sarrià, Gaudiamus el Drac del Coll i Lo Dràcum de Riudoms.

Primer faran un recorregut pels carrers del barri, a tall de cercavila, i finalitzaran la ruta a la plaça de la Vila de Gràcia. Com cada any, hi haurà desfilada infantil, de lluïment i el Correfoc adult al final. Serà l’únic acte en què no participarà la nova figura del bestiari gracienc, el bou, que s’estrena aquest any.