¿Quan són les Festes de Gràcia 2023 a Barcelona? Dates

EFE / Quique García (Efe)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les festes de Gràcia 2023 ja escalfen motors per a una nova edició. La celebració estrella de l’estiu de Barcelona es prepara per recuperar la normalitat al 200% després de la pandèmia, que va reduir la programació i l’afluència. De nou s’esperen milers de persones als carrers de la Vila de Gràcia, que llueix decoració artesanal a 23 carrers i places gràcies a l’esforç altruista de les comissions veïnals organitzadores.

Notícies relacionades

Aquest any entre les novetats hi ha l’obertura al públic per primera vegada del refugi antiaeri de la plaça Revolució, l’estrena d’un bou com a nova figura de bestiari festiu i l’estrena d’un acte multiconfessional que complementa la tradicional missa catòlica. Quant a mobilitat i seguretat, hi haurà dues nits de servei de metre non-stop i tres itineraris segurs que connectaran els epicentres de la festa amb les parades de metro i FGC pròximes per prevenir conflictes. A més la policia tallarà el trànsit a tot el barri de 20 h a 05 h de la nit i ja estarà preparada des de les 17 h per avançar el blindatge si aprecia massificació.

El programa d’actes es concentra en una setmana. El pregó dona el tret de sortida dilluns 14 d’agost, mentre que la festa s’estén del dimarts 15 al dilluns 21 d’agost. Les dates les marca la festivitat de Sant Roc, el patró, que se celebra el 16 d’agost.