¿Quan i qui fa el pregó de les Festes de Gràcia 2023 a Barcelona?

Álvaro Monge

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les festes de Gràcia 2023 tornaran a omplir aquest barri de Barcelona de multituds disposades a admirar els decorats de 23 carrers i places i participar en un programa d’actes que inclou més de 900 propostes. La celebració dura una setmana sencera i té com a tret de sortida un pregó molt esperat dilluns 14 d’agost.

Notícies relacionades

Aquesta edició la responsabilitat d’obrir les festes recau en dues persones molt vinculades a Gràcia. L’honor correspon al capità del C. E. EuropaÀlex Cano, i a la capitana de l’Europa femení, Andrea Porta. I és que els dos equips de Gràcia han aconseguit l’ascens aquest any, convertint en històrica la temporada del club. El masculí jugarà a Segona RFEF i el femení, a Primera RFEF, la segona categoria del futbol femení espanyol.

La cita és a les 19h a la plaça de la Vila de Gràcia. En els últims anys, el pregó també ha tingut dimensió política, amb una sonada esbroncada a Ada Colau l’estiu del 2021 i una altra al regidor del districte, Eloi Badia, al cap d’un any. Aquest agost coincideix amb el canvi de govern i l’estrena de Jaume Collboni a l’alcaldia.