Lladres de tombes

Profanats 162 nínxols del cementiri de Montjuïc per robar joies dels difunts

Profanats 162 nínxols del cementiri de Montjuïc per robar joies dels difunts

Europa Press

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un total de 162 nínxols del cementiri de Montjuïc han sigut profanats els últims mesos per persones que tenen per objectiu robar pertinences de valor que al seu dia quedessin sepultades junt amb els difunts. El cas està sent investigat des del 3 de juliol pels Mossos, després que Cementiris de Barcelona alertés d’un fet inusual: les làpides van començar a aparèixer esquerdades, però el nombre de casos va fer descartar que això passés a causa del pas del temps o de treballs a espais pròxims.

Els 162 nínxols van ser profanats, informa ‘La Vanguardia’, a la recerca de joies, rellotges i, fins i tot, peces dentals d’or que poguessin acompanyar físicament els morts en el seu últim viatge.

Formigó

Notícies relacionades

Segons han precisat fonts de Cementiris de Barcelona, les profanacions han tingut lloc a nínxols amb lloses de formigó, la majoria sense làpida, que daten dels anys 60 i 70 del segle passat. L’empresa ha reforçat la vigilància i ha posat en marxa un dispositiu combinat amb els Mossos i la Guàrdia Urbana. S’han fet servir drons per detectar els lladres de tombes, sense èxit.

S’ha contactat amb els titulars dels nínxols per advertir-los del que ha passat, i com sol passar en aquests casos, en alguns no hi ha ningú a qui trobar, perquè està mort tant el titular de la sepultura com el que descansa dins. Des de mitjans de juliol, afegeix Cementiris de Barcelona, no hi ha hagut més casos.