Recorregut per la ciutat

Plans d’estiu: ¿què pots veure a Barcelona si tens tres dies lliures?

Top 150: les millors activitats d’oci de Barcelona | MAPA

On pots menjar entrepans de fantasia a Barcelona

Plans d’estiu: ¿què pots veure a Barcelona si tens tres dies lliures?

Manu Mitru

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Barcelona és una de les ciutats escollides per excel·lència per disfrutar de les vacances. És una ciutat a la qual no li falta res: grans monuments, platges, bons restaurants, llocs històrics per visitar...

Si decideixes optar per Barcelona com a destí turístic on passar tres dies descobrint les seves troballes, o si ets local i et ve de gust recórrer la teva pròpia ciutat, a continuació t’expliquem els millors plans per a la teva ruta per la ciutat barcelonina.

Dia 1: El cor de la ciutat

La millor manera de començar el teu recorregut per Barcelona és endinsar-se’t al cor de la ciutat: Ciutat Vella o el casc antic.

Iniciant la ruta per la Rambla, l’essència de Barcelona, plena de turistes i gent local, però també de botigues i llocs emblemàtics com el mosaic de Joan Miró o el Mercat de la Boqueria, on pots parar a esmorzar o dinar en una de les seves parades.

A la mateixa zona hi ha el barri Gòtic, on se situa la plaça Reial, i si camines uns quants metres més, arribaràs fins a la catedral de Barcelona, on de ben segur que t’animaràs escoltant gent cantar o et creuaràs amb el famós ‘Superman’ de Barcelona.

La proposta següent és passar la tarda pel districte del Born: visitar l’església de Santa Maria del Mar i admirar-la tant per dins com per fora. Una vegada siguis a l’exterior, pots buscar el carrer de Montcada, on hi ha el Museu Picasso, que inclou moltes exposicions, aquest any dedicades al 50è aniversari de la mort de l’artista.

Si encara et veus amb ganes, ves al Palau de la Música Catalana, declarat patrimoni de la humanitat, on pots comprar una entrada per veure algun espectacle o reservar una visitada guiada.

Dia 2: Gràcies, Gaudí

No es pot fer una ruta a Barcelona sense anar a la famosa, encara sense acabar, Sagrada Família. Ningú ha de passar per alt la façana del Naixement i de la Passió. Depèn de les preferències de cada un, es pot sol·licitar un guia per conèixer l’interior de l’emblemàtic monument.

A continuació, l’obra mestra de l’artista, la Casa Milà o la Pedrera, a 20 minuts caminant de la Sagrada Família o a 10 minuts amb metro amb la línia 5. Pots fer fotos a la seva impressionant façana per davant, però, també, per darrere. Aquí tens un truc: a la Casa Ramon Casas, també coneguda com a Casas-Carbo (pg. de Gràcia, 96) –on antigament es trobava l’antic Vinçon i avui dia hi ha un Massimo Dutti– hi ha una terrassa al seu interior on es veu la part posterior de la Pedrera. Després de descobrir aquest petit racó de la ciutat barcelonina, et recomanem passejar pels carrers del passeig de Gràcia i menjar en un dels seus icònics restaurants.

Però aquests monuments no són els únics que Gaudí ens va deixar; també hi ha el parc Güell, on pots passar la tarda, un dels espais verds més freqüentats de la ciutat amb la seva Font de la Salamandra, una de les estructures més icòniques de les postals de Barcelona.

La ruta per Barcelona del segon dia acabarà al barri de Gràcia. És un plaer passejar pels seus carrers estrets plens de botigues locals i cafès originals fins a trobar les seves places més emblemàtiques com la de la Virreina, del Sol, de la Revolució, del Diamant o la Casa Vicens. Per sopar la millor opció és anar-se’n de tapes a un dels bars que hi ha al barri.

Dia 3: Montjuïc

Notícies relacionades

El tercer dia i últim comença agafant l’L1 o L3 del metro per arribar a primera hora a la parada Espanya, que es troba a prop del Poble Espanyol, conjunt arquitectònic que pots visitar. Al mateix temps que la Fundació Joan Miró, la galeria dedicada a donar a conèixer els treballs més importants d’un dels artistes més influents de Catalunya i que aquest any rendeix homenatge a la seva amistat amb Picasso.

Molt a prop trobaràs el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), on és una bona opció programar alguna visita a una de les seves exposicions. I, com es podia esperar, aquesta ruta per Barcelona la pots acabar dalt de les pistes de Montjuïc disfrutant de la vistes de la ciutat.