Mobilitat

Collboni apagarà els radars de velocitat de les escoles de nit i en dies festius

Collboni apagarà els radars de velocitat de les escoles de nit i en dies festius

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

El govern de Jaume Collboni flexibilitzarà l’ús dels radars que controlen la velocitat a prop de centres escolars. Així ho ha anunciat aquest dijous la tinenta d’alcalde de Mobilitat, Laia Bonet, que ha anunciat que a partir de l’1 d’agost en els 33 trams de la ciutat pròxims a escoles en les quals la velocitat màxima va baixar de 50 km/h a 30 km/h aquesta modificació només estarà vigent quan hi hagi classe als centres o en horaris que siguin susceptibles d’algun tipus d’activitat escolar.

A la pràctica, la mesura suposa que els 12 radars que es van instal·lar junt a una escola no funcionaran de nit ni en dies festius ni durant el mes d’agost. Bonet ha precisat que la decisió es pren per donar resposta a la «demanda ciutadana». Són diversos els grups del consistori que fa temps que reclament aquesta modificació per considerar que si l’objectiu era protegir els escolars no té sentit estendre el control a franges i períodes en què no són a l’escola ni hi entren o en surten.

Notícies relacionades

A Bonet li han recordat que tant el PSC com ella mateixa va descartar mesos enrere flexibilitzar els radars de les escoles, a la qual cosa la tinenta d’alcalde ha insistit a apel·lar a la «demanda ciutadana» per justificar el canvi de posició,

28 radars sense multa

Bonet ha explicat que 28 radars més seran instal·lats a la ciutat amb una funció «pedagògica», és a dir, sense portar sancions. D’aquest total, tres seran per a carrers limitats a 30 km/hora i els 25 restants en carrers de 50 km/h.