Conflicte en un mercat històric

L’antic Pinotxo de la Boqueria recupera (de moment) l’ús del nom en litigi

Els hereus del Pinotxo reobriran el bar al mercat de Sant Antoni

Set claus de la batalla pel bar Pinotxo

L’antic Pinotxo de la Boqueria recupera (de moment) l’ús del nom en litigi

El Periódico

1
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Barcelona podria tenir temporalment dos bars Pinotxo, després del nou i inesperat gir en la pugna que mantenen els nous operadors de l’antic bar a la Boqueria, i els hereus de la històrica saga familiar de propietaris. Un jutjat Mercantil ha aixecat l’ordre cautelar per la qual el primer havia hagut de deixar d’operar amb la marca Pinotxo i ha autoritzat que la utilitzi fins que se celebri el judici per resoldre-ho. D’aquesta manera, des d’aquest dimarts el lloc (al costat de la Rambla) torna a estar presidit per l’històric (i valuós) nom, mentre que l’última generació de la família Bayén lluita per defensar el seu dret al nom i planeja utilitzar-lo al nou bar que obriran el setembre al pròxim mercat de Sant Antoni, com va avançar dijous passat EL PERIÓDICO.

La decisió judicial s’ha traduït immediatament en l’exposició del rètol imprès sobre el tendal, que des de feia setmanes havia hagut de ser tapat. Durant aquest temps, el nou titular ha utilitzat la denominació El Mític Bar, mantenint com a reclam les fotos del cèlebre Juanito, que va ser titular del negoci fins que el va traspassar a principis d’any. El mes passat, Juan Bayén va morir amb 88 anys, deixant oberta un guerra judicial amb el seu nebot i la família d’aquest.

Notícies relacionades

Els advocats de Jordi Asín Bayén ja han apel·lat a l’Audiència contra la decisió judicial, al considerar que l’empresa a càrrec del bar de la Boqueria va aconseguir el traspàs del bar, però no de la marca. El nebot assegura que va registrar el nom el 2001, quan va crear una societat amb el seu difunt tiet. Disputes familiars van portar Juanito, el ‘Pinotxo’, a jubilar-se i traspassar el bar sense el seu coneixement.

Per aquest motiu s’ha obert un múltiple front judicial, en tant que estan en joc tant el nom, com el traspàs sense consentiment del negoci, com l’herència. Els Asín Bayén han estat buscant emplaçament per ressuscitar el que consideren que és el seu llegat (la seva mare i la seva àvia van estar rere el taulell) fins a trobar l’espai a Sant Antoni que estan reformant per a l’obertura prevista al setembre.