La família de Juanito Bayén

Els hereus del Pinotxo de la Boqueria reobriran el bar en un altre mercat emblemàtic de Barcelona

A1-162974023.jpg

A1-162974023.jpg / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Barcelona tornarà a tenir un Bar Pinotxo. Després del culebró familiar i judicial que va seguir la mort de Juanito Bayén, la cara visible del mític Pinotxo de La Boqueria, finalment els seus hereus reobriran un bar amb el mateix nom de Pinotxo en una nova ubicació que ja han firmat.

L’antic Pinotxo de la Boqueria és ara en mans d’una empresa que no ha pogut conservar el nom per la disputa que es va produir en la família. A l’esmentat bar es mantenen les fotos de Juanito, si bé el rètol va haver de ser retirat. Ara, Jordi Asín Bayén, nebot del difunt, avança a EL PERIÓDICO que la seva nova etapa començarà en un altre mercat barceloní.

Asín ha estat buscant emplaçament des de fa mesos. No podia ser un espai qualsevol, sinó que havia de mantenir el caràcter històric que ha caracteritzat aquesta marca. Després de diverses negociacions, aquesta mateixa setmana ha pogut tancar un contracte per obrir al Mercat de Sant Antoni, a prop de la Boqueria, ja al districte de l’Eixample en lloc de Ciutat Vella.

El nou espai estarà uns mesos en obres perquè la llicència de bar que ha adquirit es ressituarà en una altra part del mateix Mercat de Sant Antoni. Al setembre estarà a punt i aixecarà la persiana amb el nom de Pinotxo, ja que Asín va registrar la marca fa anys.

Mantindrà la carta i el receptari tradicional de sempre, sent fidel a la proposta que un dia va impulsar la seva àvia, que es va transmetre de generació en generació i que ell havia desenvolupat com a xef els últims anys: cuina catalana de producte i de mercat.

Notícies relacionades

Jordi Asín explica a aquest diari que, tot i que en ple litigi judicial l’advocat del difunt Juanito ha demanat la nul·litat d’aquest registre de marca, de moment ell és el titular amb dret a utilitzar-la.

En el futur seran els tribunals els que decidiran sobre el cas, i aclariran si el traspàs que va fer Juanito a un empresari va ser legal o si una part hauria d’haver correspost al seu nebot i la família d’aquest.