Mobilitat

Horari del transport públic per Sant Joan 2023 a Barcelona: metro, tren, autobús i tramvia

Horari del transport públic per Sant Joan 2023 a Barcelona: metro, tren, autobús i tramvia

ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts

Amb l’arribada de la revetlla de Sant Joan s’espera que l’afluència de gent a Barcelona augmenti, com cada any, en gran manera. El transport públic de l’àrea metropolitana funcionarà amb un horari i unafreqüència especials el 23 de juny, que afectaran el metro, tramvia, Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), Rodalies i autobusos.

Metro

El metro de Barcelona ofereix un servei ininterromput durant la nit de Sant Joan i, com és habitual, també dissabte dia 24. D’aquesta manera, els trens circularan sense interrupció des de divendres 23 de juny a les 5.00 h de la matinada fins diumenge dia 25 a les 00:00 h de la nit, i acumularà així un total de 67 hores de servei sense interrupcions.

A més, es reforçarà el servei a tota la xarxa de metro, s’incrementarà el nombre de trens un 22% respecte a l’oferta habitual a la franja horària de 2.00 h a 5.00 h de la matinada. Aquest increment de l’oferta serà especialment significatiu a la Línia 4 (groga) perquè és la línia amb estacions pròximes a les platges, on aquesta revetlla es preveu que acudeixin unes 60.000 persones

  • Divendres, 23 de juny: servei ininterromput tota la nit.

  • Dissabte, 24 de juny: servei ininterromput tota la nit.

  • Diumenge, 25 de juny: servei fins a mitjanit.

Tramvia

El servei de TRAM també serà continu durant tota la nit de Sant Joan. Les línies del Trambaix i del Trambesòs tindran tramvies circulant des de divendres a les 5.00 h de la matinada fins diumenge 25 a les 2.00 h. En total, 45 hores de servei seguit. 

  • Divendres, 23 de juny: servei ininterromput tota la nit.

  • Dissabte, 24 de juny: actiu fins diumenge a les 2 h de la matinada.

Ferrocarrils de la Generalitat

Els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) prestaran el servei habitual de vigília de dia festiu i circularan trens fins a les 2.00 h de la matinada fins que comenci el següent servei dissabte a les 5.00 h del matí. 

  • Divendres, 23 de juny: actiu fins dissabte a les 2 h de la matinada.

Rodalies

Rodalies Renfe reforçarà la capacitat habitual dels trens que enllacen Barcelona amb les poblacions costaneres del Garraf i de la Costa de Barcelonael Maresme i la Costa Brava. A les línies R2 Sud i l’ R1, es preveu la circulació de cinc trens especials. Amb aquestes mesures, Renfe incrementa la seva oferta de transport amb 10.500 places més. Quant a l’horari, la nit de Sant Joan l’últim tren arribarà a l’estació terminal sobre les 00.45 hores i el primer sortirà el dissabte 24 a les 05.15 hores.

Nitbus

  • El Nitbus de l’AMB tindrà el mateix horari habitual (de 23.00 h fins a les 5.00h durant els 365 dies de l’any) però amb reforços puntuals en línies de la seva consideració. 

  • Els autobusos nocturns de la Generalitat, per la seva banda, mantindran l’oferta habitual. 

Autobusos urbans

Notícies relacionades

Els autobusos urbans també mantindran l’oferta habitual durant el dia 23 com a dia laboral i el dia 24 tindran el servei d’un dia festiu. 

Els operadors d’aquestes prestacions també preveuen un reforç de personal a trens i estacions per atendre la concurrència de persones usuàries que es desplaçaran amb transport públic, especialment a les zones pròximes a la platja i al centre de la ciutat. La neteja, el manteniment i la seguretat a les estacions més freqüentades també es reforçaran.