Ple tens

Trias, molest amb el pacte per a l’alcaldia de Barcelona: «Si no surto alcalde, que els bombin a tots»

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Per segona vegada en el seu periple a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias ha hagut d’assaborir la cara amarga de la política municipal.

Si fa vuit anys, unes acusacions sobre un compte a Suïssa, que després va resultar ser fals, van condicionar la campanya electoral per a la seva reelecció que va desembocar en què la vara de comandament acabés en mans de la seva contrincant Ada Colau, aquest dissabte s’ha tornat a quedar amb la mel als llavis tot i haver acariciat tornar a conquistar l’alcaldia de Barcelona després de guanyar les eleccions i gràcies a un pacte amb l’ERC d’Ernest Maragall.

Al final, en un tens ple en què les esbroncades i els retrets han estat a l’ordre del dia, el vot favorable dels Comuns i del PP de Daniel Sirera han inclinat la balança en favor del socialista Jaume Collboni i, tot i que en l’inici del seu discurs després de resoldre’s la votació ha apel·lat a saber guanyar i saber perdre amb referència a Colau –«hi ha gent que no sap perdre amb elegància», ha indicat–, ha sigut durament crític amb qui ha perfilat aquesta aliança.

En la seva intervenció després que Collboni hagi sigut elegit com a nou alcalde, i visiblement molest, el vencedor de les eleccions ha assegurat que el PSC, BComú i el PP «fan un mal favor a la ciutat i el país» amb la seva elecció.

Notícies relacionades

«Avui, senyor Collboni, senyor Sirera i senyora Colau, fan un mal favor a la ciutat i el país. Als 76 anys, jo ja ho deia: ‘Si no surto alcalde, que els bombin a tots’», ha afegit Trias.

Ha assegurat que ell se n’anirà del consistori amb la consciència tranquil·la, i ha agraït l’actitud del líder d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, per arribar a un pacte de govern, que finalment no ha prosperat.