Relíquia modernista

Un moble de Gaudí se subhasta a Barcelona per una gran quantitat de diners: «És una peça única»

Un moble de Gaudí se subhasta a Barcelona per una gran quantitat de diners: «És una peça única»
1
Es llegeix en minuts

Tenir un moble dissenyat per Antoni Gaudí decorant la casa és un desig que molt poques persones poden complir. El dimarts 20 de juny, algú podria passar a formar part d’aquest selecte «club» amb la subhasta d’un moble raconer auxiliar en fusta de cedre dissenyat per aquest mític arquitecte català.

La peça va ser confeccionada al voltant de l’any 1880 i va ser a la residència de Manel Vicens i Dolors Giralt a Alella, propietaris també de l’emblemàtica Casa Vicens de Barcelona, una de les obres més primerenques i conegudes de l’arquitecte. És per això que el moble porta gravades les inicials DG (Dolors Giralt) en llautó daurat a les dues portes, per fer referència a la dona de la casa.

Notícies relacionades

Les formes irregulars i poc comunes que tenien els edificis que construïa Gaudí requerien uns mobles a mida. Ara, les peces que porten la firma de l’arquitecte són relíquies d’allò més buscades, i tota una representació de l’estil modernista català. No hi falten els motius florals, vegetals i fruiters.

Des de la botiga de subhastes Lamas Bolaño, que vendran el moble la setmana vinent al millor postor, expliquen que el moble «possiblement fos un obsequi de l’arquitecte als seus amics –els Vicens– per a la residència dels quals s’allotjava durant les seves estades a Alella. Així mateix, afegeixen que l’obra és «única i de valor incalculable» i que forma «part de la història d’una família». El seu preu de sortida és de 95.000 €.