Mobilitat sostenible

Festa de la Bici 2023 a Barcelona: recorregut i horari de la Bicicletada

Festa de la Bici 2023 a Barcelona: recorregut i horari de la Bicicletada

FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Barcelona celebra aquest cap de setmana una nova edició de la Festa de la Bici i la Bicicletada.L’11 de juny la ciutat té preparada una jornada en què la bicicleta serà la protagonista, per fomentar una mobilitat segura, sostenible i saludable. Per fer-ho hi ha programades diferents activitats, com la marxa amb el nom Bicicletada, que començarà a les 10.00 hores des del carrer d’Aragó,a la cantonada amb el passeig de Sant Joan, i la Festa de la Bici 2023 que tindrà lloc al passeig de Lluís Companys, com cada any, de 10.00 a 14.30 hores.

Tallers i jocs per a tothom

En la Festa de la Bici 2023 (passeig Lluís Companys) s’hi manté la fira d’entitats en la qual s’ensenyaran els productes i les propostes de les empreses col·laboradores del sector, i s’oferirà una prova de diferents bicicletes, com les ‘cargobikes’ i el ‘Bicing’. També hi ha preparades diferents activitats per a tots els públics com circuits, tallers i jocs. I, a més, els participants podran apuntar-se al sorteig de productes relacionats amb el món de la bicicleta.

Recorregut de la Bicicletada

La Bicicleta començarà a les deu del matí al carrer d’Aragó, entre el passeig de Sant Joan i el carrer de Sicília. El recorregut durarà aproximadament uns 12 quilòmetres i permetrà als participants pedalar pels districtes de l’Eixample, Ciutat Vella i Sant Martí. La marxa acabarà al passeig de Sant Joan, on tots els aficionats a la bicicleta podran anar a disfrutar de la Festa de la Bici.

Notícies relacionades

Amb sortida al carrer d’Aragó, seguirà pel carrer de Tarragona, plaça d’Espanya, avinguda del Paral·lel en sentit contrari, carrer de Floridablanca, ronda de Sant Antoni, plaça de la Universitat, carrer de Pelai, plaça de Catalunya, carrer de Fontanella, plaça d’Urquinaona, carrer de Trafalgar, passeig de Lluís Companys, carrer del Comerç, passeig de Picasso, carrer de Pujades, carrer de la Marina, carrer de Llull, carrer de Badajoz, carrer dels Almogàvers, carrer de Roger de Flor, avinguda de Vilanova i, novament, passeig de Lluís Companys.

Moure’s amb bicicleta

És habitual a Barcelona veure els ciutadans moure’s amb bicicleta, ja es fan més de 220.000 desplaçaments diaris amb bici o vehicles de mobilitat personal, un 23% més que abans de la pandèmia. El Pla de mobilitat urbana pretén que els desplaçaments amb bicicleta passin del 2,28% al 5% del total per al 2024.