Enfrontament al carrer

Una ruptura de parella, darrere la baralla entre dues famílies amb un ferit de bala a la Mina

Una ruptura de parella, darrere la baralla entre dues famílies amb un ferit de bala a la Mina

Gemma Sánchez

3
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra investiguen una baralla entre dues famílies establertes al barri de la Mina, a Sant Adrià de Besòs, en què un home li va disparar a un altre en ple carrer aquest diumenge a la tarda. Segons les fonts consultades, la disputa es va originar per una relació de parella presumptament conflictiva, amb acusacions de suposat maltractament i que es va acabar trencant entre la neta de l’agressor i el fill de la víctima. Feia dies que membres d’una família i de l’altra s’increpaven davant d’altres veïns. El ferit que va rebre un tret va acabar traslladat a un hospital després que parents seus el portessin a peu a l’ambulatori de l’humil barri enganxat a Barcelona.

Nombroses persones van ser testimonis de l’aldarull –que va tenir lloc cap a les tres de la tarda– a peu de carrer i des de les vivendes. Va passar enmig del passeig del monument dedicat a Camarón de la Isla, entre els edificis de Mart i Llevant. Són dos dels grans blocs identificatius del barri, llastat per la pobresa i els sobresalts que de tant en tant l’alteren, associats al mercadeig de droga enquistat en alguns domicilis, a diferència del que va passar aquest diumenge.

Un vídeo gravat des d’un pis –que ha circulat pel veïnat i les xarxes socials– dona compte del xoc. Mostra els dos homes encarant-se enmig de l’esplanada, mentre se senten els crits dels que miren de dissuadir-los. La víctima, descamisada, va anar directa contra l’agressor i s’hi va abalançar. En el forcejament, es va sentir una detonació mentre tots dos van caure a terra.

L’home que anava al descobert es va començar a arrossegar fregant-se la cuixa, on suposadament havia rebut l’impacte de bala. Al seu torn, l’atacant es va redreçar, va esquivar el cop que un noi va anar a assestar-li i va deixar veure la pistola que empunyava al amenaçar dos cops d’encanonar. Una senyora i una noia, visiblement alterades, van mirar de socórrer el ferit, incapaç d’aixecar-se. Diverses persones van acudir a atendre’l, mentre l’individu armat recollia un bolso del terra i s’acostava als cotxes estacionats al mig de la plaça.

Arrossegat per un cotxe

Un dels homes que acompanyaven l’agressor va pujar a un vehicle esportiu groc i va arrencar. Després de fer un gir i en ple desconcert, amb diverses persones que xisclaven després de la violenta escena, un noi es va llançar a sobre del capó de l’automòbil. Lluny de frenar, el conductor va accelerar. Els esgarips es van intensificar. Segons testimonis directes, el noi que es va tirar a sobre del cotxe va resultar il·lès.

Abans de la tensa seqüència gravada pels veïns, les mateixes fonts asseguren que l’atacant, acompanyat d’altres parents, i l’agredit es van reprendre al passeig. La víctima va acabar marxant a casa, però va continuar cridant des de la finestra als seus contrincants, que es van mantenir al passeig. Després d’un intercanvi d’improperis i amenaces, l’home va tornar a baixar. Llavors va ser quan un dels seus oponents va obrir foc, just quan la víctima se li va llançar al coll.

La periodista Anna Punsí, que va avançar la notícia, va precisar a través del seu compte de Twitter que el ferit té 42 anys. Els Mossos van informar que van reforçar la presència al carrer i van patrullar pel barri després del contratemps. En canvi, un veí consultat es va queixar que la policia amb prou feines va ser visible al passeig fins a ben avançada la tarda.

Un episodi infaust

Notícies relacionades

«Hi ha un abandonament institucional cap al barri. Al no haver-hi presència policial, hi ha gent que s’arma. Una cosa porta a l’altra», va criticar un habitant de la Mina que va veure la disputa. «Estaven molt a prop dels pisos. Un tret podria haver sortit cap a una finestra i causar una desgràcia», va afirmar.

«Feia dies que els consogres s’escalfaven i discutien», va explicar un altre resident al barri, que tem que la tensió que es va palpar ahir a la tarda enrareixi la Mina els pròxims dies. El record de la fugida de desenes de persones atemorides per les possibles represàlies després de l’assassinat d’un noi en mans d’altres nois de famílies de la zona, perpetrat al Port Olímpic el 2016, sobrevola cada vegada que una disputa pertorba el barri. No obstant, altres residents oposen que, aquesta vegada, es tracta de dues famílies poc nombroses. No creuen que es pugui repetir una cosa semblant a aquell infaust episodi per al veïnat.