Tradició reinventada

L’ou com bufa arriba a Barcelona: a falta d’aigua, aire

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El tradicional ou com balla de Barcelona ha hagut de reinventar-se aquest Corpus 2023 per la sequera. Les restriccions contra el malbaratament d’aigua potable han amnistiat només una dotzena d’ubicacions, on la font protagonista disposa d’un circuit tancat o aprofitament per a reg i neteja. La resta han hagut de cancel·lar aquest joc visual i en alguns emplaçaments molt populars, com la Casa de l’Ardiaca o el Museu Marès, l’ou ja no balla sobre un raig d’aigua sinó que s’ha col·locat estàtic sobre l’ornamentació floral, suspès per fils transparents. Curioses imatges les d’aquesta festivitat primaveral.

Notícies relacionades

No obstant, un parell d’ubicacions s’han rebel·lat de forma original contra la limitació. Als jardins del Taller de Sant Camil (Horta-Guinardó) pot veure’s ballar un ou que no arriba a mullar-se en absolut: es propulsa mitjançant un raig d’aire a pressió. El vídeo que acompanya aquestes línies mostra el curiós efecte que produeix. Els responsables d’aquest centre ocupacional han batejat irònicament aquesta iniciativa com «l’ou com bufa». Es podrà veure de dijous a diumenge d’aquesta setmana, fins a les 17h. També es podrà veure la mateixa fórmula a la plaça de la Virreina (Gràcia) aquest diumenge.

La llista completa d’escenaris de l’ou com balla 2023 es pot consultar en aquest llistat, que en cada cas assenyala si són fonts amb aigua o no. A més, els més llaminers poden descobrir en aquest reportatge què és el panoli, la galeta més difícil de trobar a Barcelona.