Gran desplegament policial

Nit ‘ultra’ aquest dijous al centre de Barcelona: Desokupa i antifeixistes es manifesten a Universitat

SEGUEIX EN DIRECTE LA NIT ULTRA A LA PLAÇA UNIVERSITAT

Les okupacions de la Bonanova escalfen el final de campanya amb dues protestes i un judici

Okupaciones a la Bonanova: les claus per entendre el conflicte

Nit ‘ultra’ aquest dijous al centre de Barcelona: Desokupa i antifeixistes es manifesten a Universitat

MANU MITRU

2
Es llegeix en minuts
Meritxell M. Pauné

La convocatòria de dues manifestacions d’alt voltatge als voltants de plaça Universitat augura una nit calenta aquest dijous al centre de Barcelona. D’una banda, la polèmica empresa Desokupa ha impulsat una concentració «contra Ada Colau» a les 21.00 h en aquest punt entre Ciutat Vella i l’Eixample, després de setmanes escalfant la campanya electoral per l’okupació de dues finques al barri de la Bonanova (Sarrià-Sant Gervasi). A tall de rèplica, una concentració «antifeixista» davant el MACBA, a cinc minuts de plaça Universitat, crida a confrontar-se amb la primera protesta amb el crit de «No passaran».

Les dues concentracions preocupen els cossos de seguretat i a més no han sigut comunicades a Interior, amb la qual cosa no tenen un recorregut aprovat. Fonts dels Mossos d’Esquadra apunten a EL PERIÓDICO que s’ha activat l’equip de mediació per mirar de conèixer per endavant l’itinerari de totes dues, tot i que reconeixen que després sobre la marxa caldrà veure si aquest es compleix o si les protestes es mouen per carrers imprevistos.

Notícies relacionades

«Per garantir el dret de manifestació i alhora la seguretat ciutadana» s’ha activat un dispositiu de prevenció de nivell 3 sobre 5, que és el que s’aplica a esdeveniments amb risc d’incidències, per exemple la protesta antifeixista d’aquest dimarts i les de la Bonanova de les últimes setmanes. En aquests casos s’activa el Centre de Coordinació (CeCor) dels diferents cossos policials, des del qual els comandaments dirigeixen els agents desplegats sobre el terreny. Per a això, reben imatges en directe de drons i un helicòpter. In situ està previst mobilitzar les unitats d’ordre públic, agents uniformats i de paisà, el grup de motos i la de mediació. També hi haurà filtres en els accessos a la zona per evitar que es colin objectes perillosos i mirar de prevenir conductes delictives.

No és per a menys, ja que el risc de disturbis és alt. En la concentració de Desokupa l’11 de maig passat es van veure càntics nazis, salutacions feixistes i insults directes contra l’alcaldessa, Ada Colau. I aquest dimarts la concentració de suport a les cases okupades de la Bonanova, El Kubo i la Ruïna, va derivar en actes puntuals de vandalisme a la Gran Via. La previsió meteorològica apunta que ja haurà deixat de ploure a mitja tarda, cosa que no augura que les concentracions es dissolguin ràpid.