A Tarragona

Un simulacre d’incendi en un creuer testa els sistemes d’emergència del barco

  • Radiografia de la temporada alta: uns 11.600 creueristes

  • Colau vol retallar dues terminals més de creuers a Barcelona

Un simulacre d’incendi en un creuer testa els sistemes d’emergència del barco

Protección Civil Tarragona (Twitter).

1
Es llegeix en minuts
EFE

Efectius dels serveis d’emergències que operen a Catalunya han participat aquest diumenge al port de Tarragona en un simulacre que ha reproduït un incendi a l’interior d’un creuer de la companyia MSC per testar els sistemes de seguretat del barco i la capacitat de resposta del personal.

Protecció Civil ha informat que aquesta actuació simulava l’incendi, en alta mar, de la bugaderia del creuer MSC Magnífica, un foc que després es propagava per les cobertes superiors del barco, cosa que obligava a rescatar uns quaranta passatgers ferits.

El simulacre l’han organitzat l’Autoritat Portuària de Tarragona i Protecció Civil i ha portat a activar els plans d’autoprotecció del port i el pla d’emergències Procicat per millorar les comunicacions i la coordinació amb els diferents cossos.

L’acció, indica Protecció Civil, també ha permès comprovar la coordinació dels operatius en els diferents plans d’actuació per a emergències en creuers, des d’incendis fins a evacuació i atenció als afectats, així com valorar la comunicació transferida entre els diferents cossos. L’emergència simulada ha arribat, igualment, a activar el Pla d’Autoprotecció del Port de Tarragona (PAU) i el pla d’actuació municipal de la ciutat tarragonina.

Per poder-lo desenvolupar s’ha activat el Centre de Comando Avançat (CCA), que s’ha instal·lat al moll de les Balears, a prop de l’Àrea Sanitària, mentre que l’Autoritat Portuària ha activat la seva sala de gestió d’emergències.

Notícies relacionades

Els Bombers de la Generalitat hi han participat amb 35 efectius i una vintena de dotacions, entre elles camions d’aigua, vehicles lleugers i drons, així com efectius de la unitat subaquàtica. Els bombers han enviat dotacions al barco amb una embarcació de Salvament Marítim. Una vegada al creuer, han treballat en l’extinció de l’incendi simulat i la localització de les víctimes.

Els ferits del simulacre, quan el barco ha atracat al moll de les Balears, han sigut transferits a l’àrea sanitària que ha habilitat el Sistema d’Emergències Mèdiques. Per la seva banda, agents dels Mossos i la Guàrdia Urbana de Tarragona han establert els perímetres de seguretat. La policia catalana també hi ha participat amb quatre embarcacions de la unitat marítima.