Turisme

Anticreueristes demanen la «reducció radical» dels grans vaixells turístics a Barcelona

Unes 150 persones s’han manifestat aquest diumenge al migdia pel centre de la ciutat per denunciar l’impacte ambiental dels creuers

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Unes 150 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han manifestat aquest diumenge al migdia pel centre de Barcelona per denunciar l’impacte ambiental dels creuers. La protesta, impulsada per la plataforma Stop Creuers, ha començat cap a les dotze del migdia a tocar del port de Barcelona i ha acabat a la plaça Sant Jaume a dos quarts de dues.

Notícies relacionades

Els manifestants, alguns provinents de Tarragona, han apostat per una «reducció radical» de l’activitat dels creuers fins que «tendeixi a zero». A més, han carregat contra la suposada sostenibilitat de la indústria que ven «falses solucions tecnològiques» com el gas natural liquat, l’electricitat i l’hidrogen verd, que veuen com a estratègies de «rentat de cara».

La plataforma Zeroport, que reivindica el decreixement del port i l’aeroport de Barcelona, i moviments ecologistes i veïnals són els que han impulsat la manifestació d’aquest diumenge a Barcelona per reclamar que s’eliminin els creuers turístics que atraquen a la capital catalana amb desenes de milers de turistes a bord.