De Primària a l’ESO

Famílies del Poblenou es mobilitzen després de quedar-se sense plaça als instituts del barri

  • Calor a les escoles de l’Hospitalet: 2,5 milions per climatitzar a l’espera de la Generalitat

  • Els estudiants d’ESO gairebé no veuen els seus familiars llegir llibres a casa

Col·legi Les Acàcies, al barri del Poblenou, a Barcelona.

Col·legi Les Acàcies, al barri del Poblenou, a Barcelona. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

Un grup de 60 famílies del Poblenou reclamen solucions davant la situació en la qual es troben els seus fills després de l’assignació de places d’educació secundària als tres instituts adscrits a aquest barri de Barcelona. El malestar sorgeix de la preinscripció organitzada pel Consorci d’Educació de Barcelona. Les famílies van veure, amb sorpresa i indignació, com en les llistes publicades amb l’ordre d’alumnes inscrits, un gran nombre de joves quedaven fora de l’oferta educativa del Poblenou.

Les famílies afectades han denunciat en un comunicat aquest divendres que no serveix de gaire tenir un centre adscrit a una escola de primària si després no hi ha garantia de continuïtat per als alumnes que han de seguir aquesta línia educativa.

Desigualtat respecte altres barris

Notícies relacionades

El col·lectiu de famílies del Poblenou tem que els seus fills trenquin amb la continuïtat al barri i hagin d’acudir a un altre barri per continuar amb el seu itinerari formatiu. El col·lectiu considera que és una situació de greuge comparatiu i de desigualtat respecte d’altres zones de Barcelona i ja han contactat amb el Consorci d’Educació de Barcelona, el Departament d’Educació de la Generalitat, la comissionada d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona i el Síndic de Greuges per demanar explicacions i solucions.

Per augmentar la pressió, el col·lectiu de famílies, sota el lema ‘SOS instituts Poblenou 2023’, han iniciat una recollida de firmes que ja compta amb més de mil signatures. Les famílies reclamen alternatives immediates que respectin el model continuista, malgrat que alguns comencen a resignar-se i valoren matricular els fills en centres llunyans del districte de Sant Martí o fins i tot en altres zones de Barcelona.