Equipament en discòrdia

Col·lectius del Raval fan una crida al «boicot electoral» pel conflicte de l’antiga Massana

Els activistes que la utilitzen es retiren de la negociació amb l’ajuntament

  • L’antiga Massana entra en campanya

Col·lectius del Raval fan una crida al «boicot electoral» pel conflicte de l’antiga Massana

JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Col·lectius veïnals del Raval han anunciat aquest divendres que abandonen les negociacions amb l’Ajuntament de Barcelona per la concessió de l’antiga escola Massana. Qualifiquen el procés de «cursa d’obstacles» i fan una crida a altres col·lectius, entitats i sindicats a fer ús del «boicot electoral». En aquest sentit, afirmen que deixen la taula de negociació amb el govern municipal actual per centrar-se a «continuar desenvolupant un projecte polític que pugui confrontar a la burgesia», i avisen que continuaran defensant l’equipament «fins a aconseguir-ne la concessió».

A través d’un comunicat, expliquen que després de més d’un any de negociacions «han fet tot el possible per arribar a un acord», si bé denuncien un procés ple de traves per part del consistori. «Aquest conflicte és un clar exemple que ens trobem sense representació pròpia en l’àmbit institucional, ja que els polítics professionals es distingeixen cada vegada menys els uns dels altres a ulls de la gran majoria», lamenten.

Mobilitzacions prèvies

Notícies relacionades

De fet, no és la primera vegada que amenacen de boicotejar actes i ja ho han fet en els últims mesos en diverses ocasions amb els Comuns. L’última, la ’abril, en un acte amb Yolanda Díaz, i prèviament a mitjans de febrer, ocupant la seu de la formació a Barcelona.

La seva petició passa per evitar la demolició de l’antiga escola Massana. Des de l’inici de la pandèmia allotja una xarxa d’aliments, el sindicat de vivenda, una escoleta i un gimnàs popular i altres activitats per a les famílies més necessitades.