Infraestructures

Junts responsabilitza ERC de la situació de Rodalies i reclama la B-40

  • Illa lamenta el «retard» del Govern en la planificació de la B-40

  • El Govern espanyol i la Generalitat encarrilen el conveni per executar la B-40

  • La B-40, un projecte en eterna discussió durant dècades

Junts responsabilitza ERC de la situació de Rodalies i reclama la B-40

ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La presidenta de JxCat, Laura Borràs, ha responsabilitzat aquest dimecres ERC de la situació que viu el sistema de Rodalies de Catalunya, així com el PSC i els Comuns. Així ho ha dit des de la Gran Via de Sabadell, on ha ofert una roda de premsa junt amb l’exconseller de Territori Josep Rull i el candidat a l’alcaldia de la ciutat, Lluís Matas, per abordar les infraestructures.

Per JxCat, ERC és «col·laborador necessari» del Govern central, a l’haver «apuntalat» l’Estat aprovant els Pressupostos Generals. «L’infrafinançament permanent ens fa considerar que per a l’Estat som ciutadans de segona», ha remarcat Borràs, que ha denunciat la «desinversió crònica» del sistema ferroviari per part de tots els governs.

Junts colla ERC per la B-40

Per la seva banda, Rull ha reivindicat les obres per allargar la B-40, una infraestructura «al servei de les persones» i que incidirà en la seva «qualitat de vida».

Notícies relacionades

L’exconseller ha explicat que la infraestructura permetrà «alliberar els centres de les ciutats» del trànsit rodat, així com «pacificar-los».

El candidat a l’alcaldia, Lluís Matas, ha carregat contra l’alcaldable d’ERC, Gabriel Fernàndez, que s’oposa a la infraestructura, així com contra el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que la va pactar amb el PSC: «¿Qui menteix?», s’ha preguntat.