Soroll

Entra en vigor la reducció d’horari per a les terrasses de Joan de Borbó a la Barceloneta

Entra en vigor la reducció d’horari per a les terrasses de Joan de Borbó a la Barceloneta

Danny Caminal

1
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Des de divendres, 28 d’abril, els bars i restaurants situats al passeig de Joan de Borbó, a la Barceloneta, estan obligats a recollir abans les seves terrasses.

Aquesta mesura ha entrat en vigor perquè els establiments s’adaptin a la normativa de l’article 30 de l’ordenança de terrasses de l’Ajuntament de Barcelona, després d’un període d’«excepció» a causa de la covid. Així, els serveis jurídics del consistori han desestimat les al·legacions del Gremi de Restauració de Barcelona, que havia actuat en representació de dos bars que es troben en aquest carrer i que estaven en contra d’aquesta retallada d’horari.

Ara, les terrasses de Joan de Borbó hauran de tancar-se a les 00.00 h de diumenge a dijous, i a la 01.00 h els divendres, dissabtes i vigílies de dies festius.

Els problemes de soroll al turístic districte de Ciutat Vella –al qual pertany la Barceloneta– han portat l’ajuntament a obligar les terrasses més cèntriques a tancar a les 23.00 h cada dia de la setmana. Així mateix, el mes de març el regidor del districte, Jordi Rabassa, va anunciar que retiraria la llicència de terrassa a 30 bars i restaurants d’aquesta zona per superar «repetidament» el nombre de taules que els està permès.

Notícies relacionades

Fa una setmana, veïns dels nuclis de Barcelona que més pateixen el soroll (Ciutat Vella entre d’altres) van protagonitzar una concentració a la plaça de George Orwell, amb motiu del Dia Internacional de la Conscienciació sobre el Soroll, per tornar a denunciar que no poden dormir en condicions.

En el bàndol contrari, el Gremi de Restauració de Barcelona va difondre recentment un vídeo amb to humorístic criticant els veïns que «estan en contra de tot», als quals titllen de «rondinaires» i de no representar «el sentir de la majoria ciutadana», ja que consideren que «el gruix dels barcelonins saben conviure i disfrutar de Barcelona amb alegria».