Espai públic

Barcelona retira 30 llicències de terrassa a Ciutat Vella per superar el nombre de taules permès

La mesura afecta els restauradors que han acumulat més expedients per incompliment durant el 2022

Barcelona retira 30 llicències de terrassa a Ciutat Vella per superar el nombre de taules permès

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona no renovarà les llicències d’unes 30 terrasses de bars i restaurants ubicats al districte de Ciutat Vella, per superar «repetidament» el nombre de taules que tenen permès. Això afecta tant terrasses de la Barceloneta com del Raval, del casc antic i del Gòtic.

El regidor del districte, Jordi Rabassa, ha explicat aquest dilluns que això afectarà els establiments que han sigut «més incomplidors» durant el 2022. Afirma que, malgrat les inspeccions, expedients i multes, «molts restauradors han continuat parant més taules de les permeses en la llicència, i han ocupat així més via pública.

Aquesta decisió, que assegura que «és la primera vegada que es fa», té la voluntat de «defensar» l’espai públic, que «ha de ser un espai per a tothom de manera equilibrada».

Notícies relacionades

«Necessitem restauradors que respectin el barri de Ciutat Vella, i alguns no ho feien», ha asseverat Rabassa, que ha puntualitzat que els restauradors que es quedaran sense terrassa són els han acumulat cinc expedients o més durant el 2022. També ha afegit que algun va acumular «fins a 15» expedients només l’any passat.

Per impedir que els bars i restaurants de Ciutat Vella continuïn ocupant més espai públic del permès, Rabassa ha informat que aquesta revisió de llicències «s’haurà d’anar fent any a any».