Indignació

La FAVB demana la dimissió del director del Gremi de Restauració per l’anunci de Puigcorbé

  • Clamor veïnal contra l’oci nocturn a Barcelona

La FAVB demana la dimissió del director del Gremi de Restauració per l’anunci de Puigcorbé

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

El Gremi de Restauració de Barcelona va difondre fa dues setmanes un anunci en què va criticar els veïns de la ciutat que protesten contra les activitats vinculades amb el col·lectiu. Un comunicat del gremi va rebutjar «la falta d’empatia d’uns quants veïns que, sistemàticament, estan en contra de tot i que tot els molesta».

El text acompanyava el vídeo presentat per l’entitat, en què un veí carregava contra tot tipus de molèsties, des dels concerts fins als turistes. Es dona la circumstància que l’actor que apareix en el vídeo fent de veí emprenyat és un exregidor de Barcelona, l’actor Juanjo Puigcorbé, regidor d’ERC en el mandat 2015-2019.

«Rondinaires»

El vídeo carrega contra els «rondinaires». Puigcorbé resumeix tota mena de crítiques que afecten l’oci a Barcelona i la que apareix com la seva dona matisa aquestes diatribes donant a entendre que és un exagerat.

Notícies relacionades

Preguntat per l’anunci, el vocal de la FAVB Pere Mariné, que participava en un acte contra el soroll a la plaça de George Orwell, ha reclamat la dimissió del director del gremi, Roger Pallarols –també exregidor, en el seu cas de Comerç pel PSC del 2010 al 2011– i ha considerat «molt inoportú» l’anunci».

Denegació de llicències

«Fer burla de la salut dels veïns de la ciutat és l’últim al que hauria d’arribar el responsable d’un gremi. Creiem que hauria de dimitir». Mariné ha recordat que en un altre anunci de l’entitat es feia burla de com es concedien les llicències de terrasses a Barcelona, caricaturitzant la resposta d’una funcionària que donava la negativa per resposta de manera sistemàtica.