Ple municipal

Colau tanca l’últim mandat de Barcelona: «Que els vagi bé en les eleccions i en la vida»

  • Collboni amenaça de retardar la unió del tramvia i Janet Sanz exigeix que rectifiqui

Colau tanca l’últim mandat de Barcelona: «Que els vagi bé en les eleccions i en la vida»

Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Poc més d’una hora ha durat l’últim ple municipal que Barcelona celebra aquest mandat. Era un ple amb poc contingut que l’alcaldessa, Ada Colau, ha acomiadat sense una pompa excessiva: «No m’he preparat res però sí que vull donar les gràcies», ha afirmat en els últims segons de la sessió.

«Ha sigut un mandat complex, amb una pandèmia. Sempre hi ha hagut un bon to i el respecte n’ha sigut la norma. Com a presidenta del ple, gràcies, i molta sort el mes que ve, en les eleccions, i sobretot, en la vida», ha reblat Colau a l’acomiadar-se dels 40 regidors restants de la ciutat.

Majoria estable però recelosa

Han sigut quatre anys intensos, com recordava ella, però menys que els del mandat anterior, del 2015 al 2019, quan l’exigua majoria de Barcelona en Comú, fins i tot amb el PSC com a soci, i la seva ruptura amb els socialistes després de any i mig de convivència, va convertir el viatge en una cosa vertiginosa i agitada.

Els últims quatre anys han estat marcats per l’ampli suport amb què s’han aprovat les decisions més rellevants, especialment els quatre pressupostos, generalment amb els 10 vots de Barcelona en Comú, els vuit del PSC i els 10 d’ERC com a soci extern. La relació entre els Comuns i els socialistes ha sigut més pragmàtica que solidària. El recel ha rondat la relació sense trencar-la.

Plens de teletreball

Notícies relacionades

La pandèmia va marcar gran part de la gestió de Colau, fins al punt de reorientar-la cap al que ha marcat el mandat, l’aposta per la mobilitat, per la reducció de l’espai del vehicle privat. S’han celebrat plens amb regidors a casa, connectats per internet. S’han viscut crisis obertes, com la del grup de Ciutadans, i més soterrades, com la del PP. I s’han lamentat tragèdies, les morts de la regidora Marina Gassol i la periodista Mària Sánchez.

El 14 de juny tindrà lloc l’anomenat ‘ple de la llàgrima’, en el qual s’acomiaden tots els que no seguiran. El 17 de juny a les 17.30, el nou alcalde assumirà el càrrec en el ple d’investidura que donarà el tret de sortida al mandat 2023-2027.