Noves oficines

Barcelona concedeix el permís per reformar l’antiga seu de Telefónica després de 12 anys d’espera

  • El nou projecte per a la vella seu de Telefónica a Barcelona posa a prova la paciència del veïnat

  • El pla de supervivència dels quioscos de Barcelona descarrila abans de les eleccions

Barcelona concedeix el permís per reformar l’antiga seu de Telefónica després de 12 anys d’espera

JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El govern de l’alcaldessa Ada Colau ha concedit aquest dijous la llicència per reformar la vella seu de Telefónica a Barcelona, situada a l’encreuament de l’avinguda Roma amb Calàbria, Viladomat i Mallorca. El projecte per rehabilitar l’anomenat edifici Estel s’ha mantingut encallat durant una dotzena d’anys. El pla per fer reviure la finca ha reflotat després que els fons d’inversió Ban Capital Credit i FREO l’adquirissin el desembre del 2021. El permís d’obres preveu que l’immoble allotgi oficines.

L’ajuntament ha precisat que els propietaris pagaran 1,73 milions d’euros per la taxa de la llicència d’obres i l’impost de construccions, atorgada per la comissió de govern. El consistori ha afegit que «el privat projecta un edifici de dos volums amb un ús principal d’oficines», que es preveu que ocupin 47.000 metres quadrats.  

A més dels nous despatxos, els promotors projecten habilitar quatre locals comercials als baixos, 418 places d’aparcament per a cotxes, 303 per a motocicletes i 420 per a bicicletes. L’antiga seu de Telefónica, ubicada al districte de l’Eixample, disposa de 13 plantes, planta baixa i cinc plantes subterrànies.

«Alta sostenibilitat»

Notícies relacionades

Mesos enrere, el grup FREO va avançar que la remodelació permetrà que l’edifici adquireixi «la més alta sostenibilitat». «A més, les instal·lacions de l’arrendatari a l’edifici inclouran un auditori, sales de juntes, gimnàs, sales esportives i d’entreteniment», va informar. Segons els propietaris, el bloc es dotarà també amb «dues terrasses al terrat, amb vistes espectaculars als monuments més famosos de la ciutat, així com a les muntanyes pròximes i al mar.» 

El consistori i Telefónica van acordar la requalificació de la finca el 2005, cosa que va fer que es vengués per 220 milions d’euros. A canvi, s’ideava instal·lar-hi equipaments públics sense un calendari clar. Amb tot, els successius plans van fracassar un rere l’altre.