588 vehicles inspeccionats

Interior ha multat 89 taxistes ‘pirata’ a l’aeroport de Barcelona aquest any

Fa dies que el sector del taxi protesta per la «passivitat» de la Generalitat davant els conductors il·legals que «campen al seu aire» per la infraestructura

Interior ha multat 89 taxistes ‘pirata’ a l’aeroport de Barcelona aquest any

Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya ha inspeccionat 588 vehicles en l’entorn de l’aeroport de Barcelona - el Prat entre els mesos de gener i març d’aquest any, dels quals ha sancionat 89 conductors. La majoria operaven de forma il·legal amb vehicles particulars. Ho ha explicat aquest dimarts a la tarda el conseller Joan Ignasi Elena, hores després que l’associació Élite Taxi acusés Interior de ser «passiu» davant l’activitat dels taxistes ‘pirata’.

Elena ha defensat que els controls de les unitats de Trànsit dels Mossos d’Esquadra «donen resultats» i ha assegurat que hi ha una interlocució fluida amb el sector per erradicar el problema dels conductors il·legals. «Tenim la convicció que no hi pot haver intrusisme laboral», ha insistit el conseller, que ha deixat la porta oberta a ampliar els controls.

«Estem posant recursos, però si hi ha la percepció que en fan falta més, naturalment que els posarem», ha afirmat Elena en una atenció als mitjans des de Molins de Rei (Baix Llobregat), on ha ressaltat que Interior «lluitarà» contra l’intrusisme, «com no pot ser de cap altra manera».

Notícies relacionades

Segons el Departament d’Interior, el primer trimestre d’aquest any hi ha hagut prop de 600 inspeccions amb gairebé 90 sancions. La gran majoria han sigut a taxis ‘pirata’, si bé també s’han multat puntualment alguns taxistes homologats per infraccions relacionades amb l’ITV. Durant tot el 2022 es van fer controls a 1.200 vehicles. D’aquests, se’n van denunciar 400.

Quant a la insistència d’Élite Taxi a l’hora de demanar una reunió amb la direcció de l’aeroport i el conseller, Elena ha considerat «irrellevant» els noms dels representants que seguin a la taula i ha insistit que «ja hi ha hagut bastantes reunions, i n’hi continuaran havent».